'Gizemli' yokluğun ardından 40 gün sonra ortaya çıktı

Kuzey Kore lideri 40 gün sonra ortaya çıktı...

'Gizemli' yokluğun ardından 40 gün sonra ortaya çıktı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 40 gün süren 'gizemli' yokluğun ardından görüntülendi. Basına servis edilen fotoğraflarda Kim'in bastonla yürüdüğü görüldü.

Kuzey Kore Resmi Merkezi Haber Ajansı (KCNA)'in bugün yayımladığı haberde, Kim Jong-un'un bir inşaat alanını ziyaret ettiği ifade edildi.



KCNA, inşaat alanına yapılan ziyaretin kesin tarihini belirtmese de, ziyaretin Pazartesi yapıldığının tahmin edildiği bildirildi.



Wisong Bilimadamları Yerleşim Bölgesi'ni ziyaret eden Kim'in, en son 3 Eylül'de bir konser ziyaretinde görüldüğü haber verilmişti.



Geçtiğimiz günlerde oldukça önemli bir anma törenine katılmayan 31 yaşındaki Kim Jong-un'un hasta olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Güney Kore basınında yer alan iddialara göre Kim Jong-un aynı babası ve dedesi gibi gut hastasıydı. Yine benzer iddialara göre Kuzey Kore lideri aşırı yeme ve içkiden ötürü obezite, diyabet, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara yakalandı. Aşırı kilo aldığı iddia edilen Kim Jong Un'un yürüteç kullandığı da söylendiler arasındaydı.

Kuzey Kore devlet televizyonu geçen ay Jong-un'un "rahatsızlık veren fiziksel bir durumu" olduğunu bildirmiş, daha sonra liderin topalladığı görüntüler yayınlamıştı.



<< Önceki Haber 'Gizemli' yokluğun ardından 40 gün sonra ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER