Fransa'da başörtülü Türk kadına iğrenç saldırı

Fransa'nın Reims bölgesinde işe gitmek için eşiyle birlikte yola çıkan 33 yaşındaki başörtülü Türk bayana ırkçı saldırı gerçekleştirildi.

Fransa'da başörtülü Türk kadına iğrenç saldırı

  • Pazar akşamı 17:45'de gerçekleşen olayda Türk kadının başörtüsü açılmaya çalışıldı. 
  • 18 yaşındaki saldırgan ilk önce başörtülü kadına hakaret etti, yaklaştığı araba camından başörtüsünü çekti.
  • Kadın 1 hafta iş göremez raporu aldı.
  • Polis olaydan 1,5 saat sonra geldi, hiçbir şey yapmadı.

Olaya şahit olan kadının eşi yaptığı açıklamada, ''Reims'de döner dükkanı işletiyoruz. O akşam da yine eşimle birlikte işe gitmek için arabayla yola çıktık. Daha birkaç metre ilerlemiştik ki, eşimin bulunduğu kaldırımdan bir kişinin el hareketiyle bize karşı bir şeyler söylediğini farkettim. Arabayı durduğum zaman cama yaklaşan şahıs eşimin başörtüsünü çekerek 'pis araplar giysilerinizi sevmiyorum, ülkenize dönün.' dedi. Benim ırkçı diye tepki gösterdiğim şahıs 'Evet ırkçıyım böyle insanları sevmiyorum.' şeklinde karşılık verdi. O sırada felçli babam da camdan olanlara şahit oldu. Ben babamı yatıştrmaya çalışırken saldırgan kaçtı.'' diye konuştu. 

18 yaşındaki saldırganın yakınlardaki formasyon eğitimi veren bir kuruma saklandığını söyleyen koca, ''Hemen polisi çağırdık. Bir buçuk saat sonra olay yerine ulaşan polis hiçbir şey yapmadı. Bizim neden geç kaldınız ifadelerimize bile tahammül göstermeyip hiç bir işlem yapmadan geri gittiler.'' dedi. Reims'deki derneklerin desteğiyle yüzlerce kişinin olay yerinde toplandığını vurgulayan 33 yaşındaki eş, ''Saldırgandan şikayetçi olduk. Olayı mahkemeye de taşıyacağız. Eşim 1 hafta iş göremez raporu aldı. 7 yaşında çocuğum var. Eşim artık onu okula götürmeye bile korkuyor.'' dedi. 

1984'de Kahramanmaraş'tan Fransa'ya göç ettiklerini söyleyen 2 çocuk sahibi baba, "Ben karımın yanında olduğum halde başımıza böyle bir olay geldi. Ya ben yanında olmasaydım nasıl bir durumla karşı karşıya kalırdık.'' diye sordu. Olayın bugün kendi başına geldiğini fakat bu tür olayların son dönemde çoğaldığını belirten eş, Paris Konsolosluğu'nun da kendisini arayarak olayla ilgili bilgi aldığını söyledi.

CİHAN 
<< Önceki Haber Fransa'da başörtülü Türk kadına iğrenç saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER