Filistinli yetkililerden son dakika ateşkes açıklaması

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen görüşmelerin sonuca bağlandığı ve İsrail ile Hamas arasında uzun süreli ateşkese varıldığı belirtildi.

Filistinli yetkililerden son dakika ateşkes açıklaması

Filistinli kaynaklar, Mısır arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmelerde, "İsrail ile Gazze arasında kararlaştırılan ateşkesin" bu akşam başlayacağını açıkladı.

Öte yandan İsrail, Gazze Şeridi'nde bugün de yüksek katlı binaları vurmaya devam etti. İsrail hava saldırılarında bugün Gazze'de daire ve ofislerin olduğu 13 katlı bir bina yerle bir olurken, 16 katlı bir apartmanın da büyük bir kısmı yıkıldı. Bu binalarda can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 20 kişi yaralandı.

Bu arada Filistin sağlık yetkilileri, 8 Temmuz'da başlayan İsrail'in Gazze saldırısı sonucu ölü sayısının 490'ı çocuk, 2 bin 125'e yükseldiğini açıkladı.

İSRAİL ATEŞKESİ KABUL ETTİ İsrail, Mısır'ın önerdiği kalıcı ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'ın önerdiği kalıcı ateşkesi kabul ettik" dedi. Palmor, ateşkesin şartları ve detaylarını daha sonra paylaşacaklarını belirtti. Anlaşmanın ardından Gazze'de Filstinliler ellerinde Hamas ve el-Fetih bayrakları ile yollara dökülürken, İsrail tarafında da "televizyonlarda genel bir memnuniyetin hakim olduğu" görülüyor. AA

<< Önceki Haber Filistinli yetkililerden son dakika ateşkes açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER