Filistin'de görülmemiş protesto

Filistinli gençler farklı bir eyleme imza attı. İşte o pankartların altında yatan anlam...

Filistin'de görülmemiş protesto

Batı Şeria'daki Filistinli gençler, yaşadıkları toplumsal, siyasi ve ekonomik sorunları, "Filistinli 50 gülücük" adı altında düzenledikleri farklı bir eylemle dile getiriyor.

Batı Şeria'daki Yasir Arafat Meydanı'nda toplanan gençler, Filistin halkının yaşadığı sıkıntıları protesto etmek için yüzlerine "gülücük" işaretli maskeler takıp, sorunların alaycı bir dille yazıldığı dövizler taşıdı.

Ülkede yaşanan bir takım sorunları 50 başlık altında toplayan Beytu'l Hayat Gençlik Kurumu yönetcisi ve projenin mimari  Azad eş-Şems, "Bu projeyle, Filistinlilerin sorunlarına ışık tutmak istiyoruz. Bizim, işgalin yanı sıra, eğitim, sağlık, yolsuzluk ve altyapı gibi sorunlarımız da var" ifadesini kullandı.

"Tepkimizi alaycı bir üslupla ortaya koyduk. Yaşadığımız acılara rağmen güçlü bir şekilde ayakta durduğumuzu insanlara göstermek istiyoruz" diyen Şems, gülümsemenin de bir çeşit direniş olduğu görüşünü savundu.

Şems, Gazze'deki Filistin hükümeti ve Ramallah'taki Filistin yönetimini işaret ederek, "Biz gülüyoruz, çünkü, iki hükümetimiz var" diye konuştu.

Filistin'de kendini gösteren 50 sorunu dövizlere yazan gençler, "Her gülüş, Filistin halkının bir derdini sembolize ediyor" diyerek, eylemlerine bir ay boyunca devam edeceklerini belirtti.

Gençlerin hazırladığı dövizlerde, "Çünkü bizde bölünme yok ", "Çünkü, biz işgal edildik", "Ülkenin altyapısı biraz yorgun", "Haydi bizimle gülün" şeklinde ifadeler yer aldı. 

AA

<< Önceki Haber Filistin'de görülmemiş protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER