Edward Snowden'in siyasi sığınma talebi

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın eski sistem analisti Edward Snowden Rusya'dan siyasi sığınma talep etti...

Edward Snowden'in siyasi sığınma talebi

Snowden'in avukatı Anatoli Kuçerena, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ağustos'ta geçici sığınma süresi dolacak Snowden'in halen Rusya'da olduğu ve "Siyasi sığınma" talep ettiğini belirtti.

Kuçarena, "Siyasi sığınma almak için gereken evrakları hazırladık ve teslim ettik. Rusya Federal Göç Servisi'nin belli bir prosedürü var, konunun bugün ya da yarın çözüleceğini umut ediyoruz" dedi. 

NSA'nın, ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdırarak gündeme gelen Snowden, 23 Haziran 2013'te Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Şeremetyevo'ya gelmiş ve Rusya gümrük kapısından geçmeyerek havaalanının transit yolcu bölümünde kalmıştı. Snowden, havaalanından çıkışını ve diğer ülkelere gidebilmesini sağlamak için avukatı Kuçerena vasıtasıyla Rusya'dan geçici sığınma talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren Rusya Federal Göçmen Bürosu, 1 Ağustos'ta kendisine bir yıllık geçici sığınma hakkı vermişti. 

AA
<< Önceki Haber Edward Snowden'in siyasi sığınma talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER