Bu görüntüler asla unutulmayacak !

Sırp askerlerince Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde 11 Temmuz 1995'te katledilen sivilleri anma törenleri devam ediyor.

Bu görüntüler asla unutulmayacak !

Bugün tarihin en kanlı katliamlarından biri olan Srebrenitsa katliamının 13. yıldönümü. Tam 13 yıl önce BM güçlerinin güvence vermesi ile silah bırakan Srebrenitsalı Boşnak Müslümanlar, Sırpların hunharca katliamına maruz kaldı. Bosnalı Müslümanlar, katliamın bu yıldönümünde de toplu mezarlardan çıkarttıkları yakınlarının naaşlarını anıt mezarlara defnediyor. Yaşadıkları büyük acıları telafi etmek için neredeyse hiçbir şeyin yapılmadığı Srebrenitsa katliamı kurbanlarının yakınları, yapılan törende eski günlere dönerken gözyaşlarını tutamadılar.

BOSNA, SREBRENİTSA İÇİN AĞLIYOR

BM koruması altında olduğu ilan edilen Srebrenitsa, Sırp güçleri tarafından 1995'de istila edilmişti. İstilanın ardından aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 8 bin Boşnak öldürülmüştü. Katliamı işleyen Radovan Karadziç ile General Ratko Mladiç hala kayıp. Katliamın 13. yıldönümü için yaklaşık 2 bin kişi, "Tuzla'dan Srebrenisa'ya Ölüm Yürüşü'nü gerçekleştirdi. Birçok ülkeden gelen katılımcılar arasında yer yer Türk bayrakları da görüldü. 2007-2008 yılları arasında bulunan toplu mezarlardan çıkartılmış 307 Boşnakın cesetlerine ait parçaların bulunduğu tabutlar Srebrenitsa'ya getirildi. Yapılan anma törenlerine 60 bin kadar kişi katılıyor. Yakınlarını bugün toprağa verecek Bosnalılar, cenaze töreni öncesi tabutların başında göz yaşı döktü. Programda toplu mezarlardan çıkartılan yeni cesetler için cuma namazı sonrası mevlütler okunacak. Mağdur ailelerinin de katıldığı tabutların getiriliş töreninde 13 yıl önce gerçekleşen Srebrenitsa katliamının acılarının halen taze olduğu görüldü.
<< Önceki Haber Bu görüntüler asla unutulmayacak ! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER