Başbakan Erdoğan'dan AB'ye gözdağı!

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs diye bir ülkenin olmadığını söyledi ve "Artık biz de kararımızı vereceğiz" sözleriyle AB'ye gözdağı verdi. Dinleyiciler arasında İsrail Büyükelçisi de vardı.

Başbakan Erdoğan'dan AB'ye gözdağı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti çerçevesinde başkent Budapeşte'deki ELTE Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı. Konuşmasında AB'nin Türkiye'nin üyelik süreci politikasını eleştiren Erdoğan, bazı ülkelerin de ideolojik yaklaşımlarla AB'ye alındığını söyledi. 

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: 

 "Bunlardan bir tanesi Güney Kıbrıs'tır. Bir defa Güney Kıbrıs devlet değildir. Güney Kıbrıs yönetimdir. Birleşmiş Milletler'in şu an güvenlik güçlerini olduğu bir adada ki, Macaristan'ın da orada askerleri vardır. Bunu nasıl oluyor da siz Kıbrıs olarak takdim ediyorsunuz. Kıbrıs diye bir ülke yok. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi var. Çünkü bir yeşil hat ve yeşil hattın kuzeyinde de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var. Ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nda da bunu yeni adı Kıbrıs Türk Devleti'dir. Kofi Annan planındaki isimdir bu isim."

Bütün bunlara rağmen, AB üyelik sürecinin Türkiye için stratejik bir öneminin olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Ama nereye kadar? Tabii ki bir yere kadar. Bir yerden sonra artık biz de kararımızı vereceğiz.'' diyerek adeta AB'ye gözdağı niteliğinde açıklamalarda bulundu.

-İsrail Büyükelçisi de dinledi-

Başbakan Erdoğan'ı dinleyenler arasında sürpriz bir isim vardı. İsrail'in Budapeşte Büyükelçisi İlam Mow, Erdoğan'ın konuşmasını merak ettiği için dinlemeye geldiğini belirterek, ''Biz, Türkiye ile düşman değiliz, diplomatik ilişkilerimiz devam ediyor. Türk halkıyla da eskiden beri dostluğumuz var'' diye konuştu.

CİHAN-AA
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan AB'ye gözdağı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER