Anonymous'tan ABD'ye intikam saldırısı

FBI şokta! Grup üyeleri arkadaşlarının evinde ölü bulunmasından sonra ABD'ye inanılmaz bir savaş açtı...

Anonymous'tan ABD'ye intikam saldırısı

FBI, Anony­mo­us hac­ker gru­bu­nun bir yıl­dır önem­li ka­mu ku­ru­luş­la­rı­nın ve­ri ta­ban­la­rı­na sız­dı­ğı­nı açık­la­dı. Ara­la­rın­da or­du men­sup­la­rı ve önem­li ba­kan­lı­ka­rın bu­lun­du­ğu 104 bin ka­mu gö­rev­li­si­nin tüm bil­gi­le­ri­ni alan Anony­mo­us üye­le­ri en az 2 bin ban­ka he­sa­bı­nı da ele ge­çir­di.

Sal­dı­rı­nın, grup üye­le­rin­den Aron Swartz isim­li bil­gi­sa­yar prog­ram­cı­sı­nın evin­de ölü bu­lun­ma­sın­dan son­ra baş­la­dı­ğı, Swart­z’­ın öcü­nü al­mak için ya­pıl­dı­ğı bil­di­ril­di.

FBI, sı­zın­tı­nın Ado­be System şir­ke­ti ta­ra­fın­dan üre­ti­len ve üc­ret­siz da­ğı­tı­lan bir prog­ram­da­ki açık­tan ya­pıl­dı­ğı­nı du­yur­du. Ya­zı me­tin­le­ri­ni pdf ola­rak bi­li­nen şek­le dö­nüş­tü­ren prog­ram­da­ki ha­ta bir yıl ön­ce or­ta­ya çı­ka­rıl­mış­tı. Hac­ker’­la­r­ın 1 yıl­dır bu açı­ğı kul­lan­dı­ğı an­la­şıl­dı. FBI, açık­la­rın ka­pa­tıl­ma­sı için ka­mu ku­ru­luş­la­rı­nı uyar­dı.

‘Beni FBI kullandı’

Ge­çen haf­ta 10 yıl ha­pis ce­za­sı­na çarp­tı­rı­lan Anony­mo­us üye­si Je­remy Ham­mond, “Be­ni FBI­’a ça­lış­tı­ğı­nı son­ra­dan öğ­ren­di­ğim bi­ri­si yön­len­dir­di. Ben­den de­ği­şik ül­ke­le­rin web si­te­le­ri­nin şif­re­le­ri­ni kır­ma­mı is­te­di­le­r” de­di.

<< Önceki Haber Anonymous'tan ABD'ye intikam saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER