ABD'nin restine Rusya sessiz mi kalacak?

Obama'nın Putin'e rest çekmesi ve görüşmenin iptal edilmesine Rusya ses verdi.

ABD'nin restine Rusya sessiz mi kalacak?

Moskova, ABD Başkanı Barack Obama’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le G20 zirvesi öncesi yapacağı görüşmeyi iptal etmesine karşılık vermeyecek. 

Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov basına yaptığı açıklamada, “Biz Amerikan tarafının er ya da geç geri adım atacağını ümit ediyoruz.” dedi. Rusya’nın herhangi bir karşılık verip vermeyeceği ile ilgili soruya Uşakov, “Nasıl karşılık olacak? Biz hayal kırıklığı içinde olduğumuzu söyledik. Davetimizin hala geçerli olduğunu da belirttik.” yanıtını verdi. 

Rusya ve ABD arasındaki diyalogun sadece bu ülkeler açısından değil, küresel istikrar ve güvenliğe katkısı nedeni ile de önemli olduğuna değinen Rus yetkili, ikili ve uluslararası konularda çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. 

Rusya-ABD ve Sovyetler Birliği-ABD tarihinde çok kereler casus hikayeleri olduğunu hatırlatan Uşakov, “Obama’nın gelip gelmemesine bakmaksızın, diğer muhtemele kanallarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Obama’nın Moskova ziyaretini iptal etmesinin Kremlin açısından sürpriz olmadığını belirten Rus yetkili, “Snowden problemi çerçevesinde bu yönde bir karar olacağına hazırlıklı idik.” dedi. 

Obama’nın St. Petersburg G20 programı çerçevesinde de Putin’le ikili bir görüşme yapmasının planlanmadığını belirten Uşakov, “Putin-Obama zirvesi St. Petersburg için de planlanmadı.” bilgisini verdi. Rus yetkili, Putin’in diğer ülke liderleri ile ikili görüşmelerinin olacağını söyledi.

CİHAN

<< Önceki Haber ABD'nin restine Rusya sessiz mi kalacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER