ABD'den Mısır'a uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Mısır'da düzenlenmesi beklenen karşıt protestolarla ilgili, "Tüm katılımcılar, barışçıl olmalı" dedi.

ABD'den Mısır'a uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, günlük basın toplantısında Mısır'daki gelişmelerle ilgili soruları cevapladı.

ABD olarak, Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'nin protesto çağrısına yönelik kaygılarının olup olmadığına yönelik soru üzerine Harf,  Mısır'da, hangi taraftan gelirse gelsin protestoların barışçıl olması gerektiğini belirterek, bu yöndeki çağrılarını tekrarladı.

Güvenlik güçlerinin de azami itidal göstermesi ve karşıt göstericiler arasında herhangi bir çatışmayı engellemesi gerektiğini vurgulayan Harf, "Taraflar arasındaki (herhangi bir) çatışmanın, istikrarsızlık ve karmaşanın üstesinden gelinmesini ve uzlaşıyı çok zorlaştırmasından kaygılıyız. Yarın ne olup ne olmayacağına dair daha fazla öngörüler yapmak istemiyorum ama biz çağrımızı tekrarladık ve tüm katılımcıların barışçıl olması gerektiği noktasını vurguluyoruz. Geçiş hükümeti ve ordu protestoları ele alırken azami itidali göstermeli" diye konuştu. 

<< Önceki Haber ABD'den Mısır'a uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER