80 tonluk TIR'la gittikleri yere bakın...

Bir yol düşünün, adına 'Ölüm yolu' densin... 69 kilometrelik bu yol gerçekten görenleri ürkütüyor

80 tonluk TIR'la gittikleri yere bakın...

Bolivya'nın kuzeyindeki Kuzey Yungas Yolu, tehlikeli virajları ve yükseklere tırmanan dar şeridiyle dünyanın en tehlikeli yolu olarak biliniyor."Ölüm Yolu" olarak da adlandırılan bu yol And Dağları'nda yer alıyor ve 69 km uzunluğunda. Başkenti La Paz'dan Amazon bölgesine uzanan ölümcül geçitte her yıl 200 - 300 ziyaretçi hayatını kaybediyor. Sarp kayalıkları ve derin uçurumların kenarından devam eden bu yolda araçların kaza geçirdiği noktalar işaretleniyor. Tek şeritli ve 4 bin metrelik şarampolleriyle meşhur Yungas yolu 300 senedir kullanılıyor.

Bu coğrafyada yaşayanların mecburi ihtiyaçları ise kamyonlarla sağlanıyor ancak dar yollar, kamyoncuları da oldukça zor durumda bırakıyor.
Bolivya
 En büyük kazaların yaşandığı bu dar ve kıvrımlı yollarda seyahat eden şoförler ise halk tarafından adeta efsane olarak görülüyor.

'Ölüm yolu' isminin hakkını veren bu yolun en önemli özelliği tek yön olması.


Bolivya Ölüm yolu
 En dar yerinin genişliğinin 3,5 metreye kadar düştüğü bu yolun ana omurgası denebilecek en kritik yeri 1800 metre uzunluğunda ve 1930'lu yıllarda mahkumlar tarafından yapıldığı halde kullanılmaya devam ediliyor.
<< Önceki Haber 80 tonluk TIR'la gittikleri yere bakın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER