17 bin Filistinli BM'ye sığındı

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar birinci haftasını doldururken, bombalardan kaçan Filistinliler BM binalarına sığındı.

17 bin Filistinli BM'ye sığındı

BM’nin Filistinli çocuklar için yaptırdığı okullar ile yardım için kurulan binalarına 17 bin kişi geldi.

Geçen hafta pazartesi günü İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik başlattığı operasyonlar bir haftayı geride bıraktı. Savaş uçakları havadan yerleşim yerlerine bomba yağdırırken binlerce Filistinli evlerini terk etti. Birleşmiş Milletler (BM), Gazzeli çocuklar için yaptırdığı okullar ile yardım için kurulan binalarına sığınan Filistinliler’in sayısının 17 bini geçtiğini açıkladı. Kalabalıktan dolayı insanlar sınıflardaki sıraların üzerinde yatıp kalkmaya başladı. Okullarda su ve elektriğin de kesik olduğu kaydedildi.Saldırılar dün de devam ederken operasyonun bir haftalık bilançosu da gittikçe ağırlaştı.

GAZZE’DEN İLK İHA

İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 175’e çıktı. Ölenlerden 25’inin kadın, 33’ünün ise çocuk olduğu belirtildi. İsrail ordusu da şu ana kadar Gazze’de bin 470 hedefi vurduğunu duyurdu. Bu arada, İzzettin Kassam Tugayları, Gazze’den İsrail topraklarına ilk kez insansız hava aracı (İHA) gönderdi.

Araç İsrail güçlerinin gönderdiği Patriot füzesiyle vuruldu. Filistin tarafından fırlatılan bir roketin Gazze’ye elektrik sağlayan trafoya isabet etmesi sonucu 70 bin kişi elektriksiz kaldı.

Ebu Hudayr’ın katilleri suçunu itiraf etti

Ku­dü­s’­te ka­çı­rıl­dık­tan son­ra di­ri di­ri ya­kı­la­rak öl­dü­rü­len 17 ya­şın­da­ki Mu­ham­med Ebu Hu­day­r’­ın ka­til zan­lı­la­rı su­çu­nu iti­raf et­ti. İs­ra­il po­li­si­nin ya­ka­la­dı­ğı al­tı şüp­he­li­den üçü, Fi­lis­tin­li gen­ci öl­dür­dük­le­ri­ni ka­bul et­ti. Zan­lı­lar­dan iki­si­nin 18 ya­şın­dan kü­çük ol­du­ğu kay­de­dil­di.

<< Önceki Haber 17 bin Filistinli BM'ye sığındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER