1 Mayıs'ın en nefret edilen adamı!

Bangladeş'te geçtiğimiz hafta çöken tekstil binasında ölü sayısı 402'ye çıktı.

1 Mayıs'ın en nefret edilen adamı!

149 kişi ise hala kayıp. İş merkezi sahibi Muhammed Sohel Rana dün polis kaskıyla mahkemeye getirildi. 1 Mayıs gösterilerinde işçiler, ülkede en çok nefret edilen isim olan Rana'nın idam edilmesini istedi. 

Bangladeş'in başkenti Dakka'da geçtiğimiz hafta çöken iş merkezinde hayatını kaybedenlerin sayısı 402'ye yükseldi. Bangladeşli yetkililer, 149 kişinin ise hala kayıp olduğunu açıkladı.

Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin Rana Plaza'nın enkazında 13 cesede daha ulaştığını belirtti. Enkaz altından ağır yaralı olarak çıkarılan 3 kişinin ise tedavi gördükleri hastanelerde öldüğü belirtildi. 

KASKLA GETİRİLDİ
Yasadışı yollardan 3 kat eklendiği belirlenen Rana Plaza'nın sahibi Muhammed Sohel Rana ise dün polis kaskıyla mahkemeye getirildi. Polis, öfkeli kalabalıkların linç girişimine karşı olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. 

MOTOSİKLET ÇETESİ
Amerikan New York Times gazetesi 402 kişinin ölümüne neden olan Rana Plaza'nın sahibi Muhammed Sohel Rana'nın Bangladeş'te bir mafya babası gibi hareket ettiğini yazdı. Sohel Rana'nın motosiklet meraklısı olduğu ve sokaklarda kendi motosiklet çetesiyle birlikte dolaştığı belirtildi. Haberde, Muhammed Sohel Rana'nın Bangladeş'te ayrıca uyuşturucu ve silah kaçakçılığına bulaştığı da ifade edildi.

Rana Plaza'nın üst katında işçiler ayda 40 dolar ücretle Batılı ünlü giyim markaları için çalışırken, hemen alt katta Muhammed Sohel Rana'nın yerel politikacılarla buluştuğu, bilardo oynadığı ve uyuşturucu sattığı iddia edildi.

Geçtiğimiz Pazar günü Hindistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan Muhammed Sohel Rana'nın mal varlığına devlet tarafından el konuldu. 

EN FAZLA 7 YIL
Yasadışı inşaat, ihmal ve işçileri tehlikeli koşullarda çalışmaya zorlamak suçlamalarıyla mahkeme önüne çıkarılacak Rana'nın en fazla 7 yıl hapse mahkum edilmesi bekleniyor. 
<< Önceki Haber 1 Mayıs'ın en nefret edilen adamı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER