Dünya kadınlarından Demet Sabancı Çetindoğan'a ödül

Dünya kadınlarından Demet Sabancı Çetindoğan'a ödül

Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan'a International Women's Forum-IWF tarafından 2015 Hall of Fame Ödülü sunuldu.
Ödül, kaldınlara ekonomik hayatta rol model olan isimlere veriliyor. Çetindoğan, Hall of Fame'i dünyaca ünlü kardiyolog Dr. Paula A. Johnson ve Olimpiyat şampiyonu Donna de Varona ile paylaştı.

IWF tarafından tertip edilen törenle ödülünü alan Çetindoğan, siyasi alanda ve ekonomide kadınların daha çok yer alması temennisinde bulundu. "Kadınların her alanda bulunması sorunlara etkin şekilde çare bulmayı mümkün kılacak. Bu nedenle kadınların her alanda teşvik edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Gururluyum ve mutluyum. Bu ödülü Türkiye'den alan ilk kadın olmanın yanı sıra bu ödülü IWF gibi birleştirici, ileriye şekil veren bir yapıdan almış olmanın da onurunu yaşıyorum." dedi.

Daha evvel Hall of Fame Ödülü'nü alan isimler içinde ünlü oyuncular Shirley Temple ile Audrey Hepburn, teniscçi Billie Jean King, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher, Şilili yazar Isabel Allende, gazeteci Christiane Amahpour, Kanada Başbakanı Kim Campbel, Amerikalı sanatçısı Ella Fitzgerald, Amerikalı Astronot Sally Ride ve İrlanda Başbakanı Mary Robinson yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya kadınlarından Demet Sabancı Çetindoğan'a ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER