Dünya Güreş Şampiyonası'nda Selim Yaşar finalde Rus'a kaybetti


Dünya Güreş Şampiyonası Erkekler Serbest Güreş Müsabakaları'nda ilk gün maçları tamamlandı. Mindere çıkan 3 Türk sporcudan ikisi elenirken Selim Yaşar adını finale yazdırdı. Ancak Selim Yaşar finalde Rus güreşçiye yenilerek gümüş madalyada kaldı.

ABD'nin Las Vegas şehrinde yapılan Erkekler Serbest Güreş Müsabakaları'nın ilk gününde mindere çıkan 86 kiloda Selim Yaşar, tüm rakiplerini geride bırakarak çıktığı final maçında Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev'e 6-0 yenildi ve gümüş madalyada kaldı.

86 kiloda mücadele eden Selim Yaşar, ilk turda Perulu rakibi Yusept Espinal'i 11-0 teknik üstünlükle yenerek 2. tura yükseldi. Yaşar, ikinci turda ise Gürcü rakibi Sandro Aminashvili ile karşılaştı. Üstün bir müsabaka çıkaran ve minderden 2-0 galip ayrılan Selim Yaşar adını 3. tura yazdırdı ve çeyrek finale yükseldi.

Selim Yaşar, çeyrek final mücadelesinde ise Venezuela'dan Pedro Francisco Ceballos Fuentes'i 10-0 teknik üstünlükle yenerek yarı finale yükselirken bu turda ise Azerbaycan'dan Magomedgadzhi Khatiyev'e 5-4 üstünlük sağladı ve finale kaldı. Yaşar finalde ise Rus güreşçi karşısında fazla bir varlık gösteremeyerek 6-0 kaybetti ve gümüş madalyada kaldı.

86 kilodaki madalya sıralaması ise şöyle:
Altın madalya: Abdulrashid Sadulaev (Rusya)
Gümüş madalya: Selim Yaşar (Türkiye), 6-0
Bronz madalya: Alireza Mohammad Karimimachiani (İran), Magomedgadzhi Khatiyev (Azerbaycan)

RECEP MÜNİR AKTAŞ ÇEYREK FİNALDE VEDA ETTİ

Dünya Güreş Şampiyonası erkekler serbest stil müsabakasında 61 kiloda Münir Recep Aktaş, adını çeyrek finale yazdırdı, ancak Ukrayna'dan Vasyl Shuptar'a kaybederek şampiyonaya veda etti.

Münir Recep Aktaş, ilk maçında Çin'li Zhenguang Tian'ı bastırarak aldığı puanlarla ilk yarıda skoru 5-0 yaptı. Son devrede yine bastırdı durumu 6-1' getirdi. Rakibini köprüye getiren Münir 10-1 galip iken maçı kazandı ve 3'üncü tura çıktı.

Müner Recep Aktaş, çeyrek final mücadelesinde Ukrayna'dan Vasyl Shuptar ile yarı final mücadelesi verdi. Başa baş geçen maçta Ukraynalı rakibi Vasyl Shuptar'a 2-0 yenilen Münir Recep Aktaş altın madalya şansını kaybetti. Aktaş, bronz madalya için Ukraynalı sporcunun finale çıkmasını beklerken, o da yarı final maçın da Moğol rakibi Nomin Batbold'a 8-4 yenilince Aktaş, dünya şampiyonasına veda etti.

Bu sıklette madalya dağılımı ise şöyle oldu:
Altın madalya: Haji Aliyev (Azerbaycan)
Gümüş madalya: Nomin Batbold (Moğolistan)
Bronz madalya: Vasyl Shuptar (Ukrayna), Vladimir Vladimirov Dubov (Bulgaristan)

İBRAHİM BÖLÜKBAŞI İKİ GALİBİYET BİR MAĞLUBİYETLE ELENDİ

Dünya Güreş Şampiyonası'nda sabah seansı mindere çıkan 97 kiloda İbrahim Bölükbaşı baraj maçında Moğolistan'dan Khuderbulga Dorjkhand'ı 8-1 mağlup etti ve son 16 güreşçi arasına kaldı.

İbrahim Bölükbaşı, Trinidad ve Tobagolu sporcu Nathanael Emmanuel Rose'yi ise üstün bir müsabakanın ardından 12-5 teknik üstünlükle mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Nathanael Emanuel Rose karşısında ilk devreyi 8-0 önde kapatan Bölükbaşı maçı 12-5 yaparak 4 dakika 31 saniyede rakibini teknik üstünlükle mağlup etti.

97 kiloda mücadele eden ve madalyaya bir adım daha yaklaşan İbrahim Bölükbaşı, çeyrek final müsabakasında İran'dan Abbas Mohammadtaher Tahan'a 12-2 teknik üstünlükle kaybetti ve final şansını kaçardı. İran'lı Abbas Mohammadtaher Tahan ile karşılaşan İbrahim Bölükbaşı güçlü rakibi önünde zor durumlara düştü. İlk yarıyı 6-0 yenik kapadı.

Son devrede İran'lı yine üstündü skor yarının başında 11-2 oldu. Ancak güreşi 12-2 kaybeden İbrahim Bölükbaşı, birincilik kürsüden uzaklaştı ve repesaj maçı beklemeye başladı. Ancak, İranlı güreşçi Abbas Mohammadtaher Tahan'ın yarı finalde ABD'li güreşçi Kyle Frederick Snyder'e 6-3 yenilmesinin ardından bronz madalya şansını da kaybetti ve şampiyonadan elendi.

Bu sıklette madalya dağılımı ise şöyle oldu:

Altın madalya: Kyle Frederick Snyder (ABD)
Gümüş madalya; Abdusalam Gadisov (Rusya)
Bronz madalya: Pavlo OLiinyk (Ukrayna), Khetag Gazyumov (Azerbaycan)

Dünya Güreş Şampiyonası Serbest Stil müsabakalarında güreşler devam edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Güreş Şampiyonası'nda Selim Yaşar finalde Rus'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER