Dünya çapındaki araştırma gerçeği gözler önüne serdi

40 sene önce cep telefonu kullanıcı sayısı '1'di, şimdilerde ise dudak uçuklatıyor...

Dünya çapındaki araştırma gerçeği gözler önüne serdi

Uzun çalışmalar sonucu 1973'te keşfedilen ve 1983'te ticari amaçla piyasaya sürülen cep telefonları, yeni bir çağın habercisiydi. "Tuğla"ya benzeyen ilk cep telefonları aradan geçen 40 yılda evrimleşti, mobil ağların gelişmesine paralel olarak küçüldü ve inceldi.

Geçen yüzyılın başında şekillenmeye başlayan, ilk ticari ürünleri "buzdolabı" büyüklüğünde olan bilgisayarlar da zaman içerisinde küçüldü, önce masaüstü, sonrasında dizüstüne son 10 yılda da tablete dönüştü. Teknolojideki gelişmelere paralel olarak cihaz sayısı, kalitesi, bağlantı çeşitliliği, kullanıcı ve abone sayısı hızla arttı. Son araştırmalara göre küresel mobil abone sayısı da 7 milyarı geçti.  

Küresel Mobil Tedarikçiler Birliği (GSA) ve Ericsson'un mobilite raporlarından derlenen bilgilere göre, mobil abone topluluğu hızla büyürken en dikkat çekici artış 4G ağlarında oldu.

138 ülkede yerleşik 393 operatörün 4G yatırımları sayesinde, sadece yılın ilk çeyreğinde 123 milyon yeni 4G abonesi sisteme eklendi. Küresel ölçekte toplam 4G abone sayısı ise 635 milyona ulaştı. Aynı dilimde 3G ağlarında ise 78 milyon abone artışı oldu.

Raporda 4G abone artış oranının, "başarılı geçen 9 ayın ardından" 3G abone artış oranını yakaladığı ve yeni trendin 4G olduğunun altı çizildi. Raporda 2019 sonuna kadar 4G abone sayısının 2,5 milyara ulaşacağı öngörülüyor. AA
<< Önceki Haber Dünya çapındaki araştırma gerçeği gözler önüne serdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER