Dünya böyle pişkin ekip görmedi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, haklarında soruşturma açılan 20 binin üzerinde öğretmenin bulunduğuna işaret ederek, "Bu öğretmenlerle ilgili soruşturma süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu soruşturma sürecinde öğretmenleri, kendi aleyhlerine sonuç doğuracak yeni bir disiplinsizlik içine girmemeleri, disiplin uygulamalarına karşı çıkacak yeni provokasyonlara alet olmamaları konusunda bir kez daha uyarmış olalım." dedi.

samanyoluhaber.com

Dün Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli açığa alınan ya da işten atılan on binlerce öğretmenden itiraz edenlerin binin altında olduğunu söylemişti. Bugün Milli eğitim müsteşarı Yusuf Tekin itiraz etmek isteyenleri, 'disiplinsizlik yapmayın' diyerek tehdit etti.

Tekin, yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK ile 20 binin üzerinde öğretmenin açığa alındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevine iade edilen toplam 500'ün üzerinde öğretmenin hakkında soruşturmalarının devam ettiğini belirten Tekin, şunları kaydetti: "Göreve iade etsek de etmesek de haklarında soruşturma açılmış 20 binin üzerinde öğretmen var. Bu öğretmenlerle ilgili soruşturma süreci devam ediyor. Açığa almış olsak da görevine iade etmiş olsak da soruşturma süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu soruşturma sürecinde öğretmenleri, kendi aleyhlerine sonuç doğuracak yeni bir disiplinsizlik içine girmemeleri, disiplin uygulamalarına karşı çıkacak yeni provokasyonlara alet olmamaları konusunda bir kez daha uyarmış olalım. Bu tür protestolar, provakatif eylemlere girmek öğretmenlerimiz için yeni bir disiplin süreci demektir
<< Önceki Haber Dünya böyle pişkin ekip görmedi! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER