Dünya basını, Gaziantep'teki saldırıyı flaş haber diye gördü

Gaziantep'te bir sokakta düzenlenen düğünde meydana gelen ve Gaziantep Valiliği'nin son açıklamasına göre 50 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda yaralının olduğu patlama dünya basınında da geniş yer buldu.

Dünya basını, Gaziantep'teki saldırıyı flaş haber diye gördü

Reuters haber ajansı, "Türkiye'nin güneydoğusundaki bir düğüne düzenlenen bombalı saldırı sonucu en az 27 kişi yaşamını yitirdi" başlıklı haberinde, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyı kınayan bir açıklama yaparak Türkiye'nin Gaziantep şehrinde bir düğünü hedef alan intihar saldırısı sonucu en az 27 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu' ifadelerine yer verdi. Haberde ayrıca Erdoğan'ın saldırının arkasındaki muhtemel fail olarak IŞİD'e işaret ettiği ifade edildi.

Fransız haber ajansı AFP, "Türkiye'de bir düğünde gerçekleştirilen 'muhtemel IŞİD saldırısı' sonucu en az 30 kişi yaşamını yitirdi" başlıklı haberinde, 'yetkililerin canlı bomba tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söylediği patlama, ülkenin IŞİD ve PKK tarafından üstlenilen bir dizi saldırı ve 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığı bu sene kilit öneme sahip NATO üyesini sarsan en son saldırı" ifadelerini kullandı. 'Saldırının Kürtleri hedef aldığına' dikkat çekilen haberde 'pek çok kadın ve çocuğun da katıldığı düğünde HDP üyelerinin de olduğu' vurgulandı.
Associated Press (AP) haber ajansı, "Türkiye'de düğünde gerçekleştirilen saldırı sonucu 30 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi yaralandı" başlıklı haberinde, 'Yetkililer, pazar günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güneydoğusunda bir düğünü hedef alan bombalı saldırı sonucu en az 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin yaralandığını duyurdu' ifadelerini kullandı. Haberde ayrıca Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in saldırıyı 'vahşi ve barbarca bir saldırı' olarak nitelendirdiği ve saldırının muhtemel bir intihar saldırısı olduğunu söylediği bilgisine yer verildi.
 
CNN International, "Türkiye'de düğünde gerçekleştirilen patlamada 30 kişi yaşamını yitirdi" başlıklı haberinde, 'saldırının, Suriye'nin savaştan zarar gören Halep kentinin 95 kilometre kuzeyinde bulunan Gaziantep şehrinde gerçekleştirildiği' bilgisine yer verdi. CNN International, Anadolu Ajansı'na dayandırdığı haberinde, ''Türkiye'nin güneydoğusunda bir düğünde cumartesi akşamı yaşanan patlamada 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin yaralandığını' duyurdu.

İngiltere'nin The Guardian gazetesi, "Türkiye Başbakanı, en az 30 kişinin yaşamını yitirdiği düğündeki patlamayı muhtemelen IŞİD'in gerçekleştirdiğini söyledi" başlıklı haberinde, 'Gaziantep Valisi'nin pazar günü erken saatlerde yaptığı açıklamada yaşamını yitirenlerin sayısının 22'den 30'a yükseldiğini ifade ettiğini, yaralıların sayısını ise 94 olarak açıkladığını' ifade etti. Haberde ayrıca söz konusu saldırının ülkenin 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin etkilerini üzerinden atmaya çalıştığı bir dönemde yapıldığına dikkat çekildi.

Almanya'nın Der Spiegel dergisinin internet sitesi Spiegel Online, "Türkiye'nin güneydoğusu: Erdoğan, düğündeki saldırının muhtemel failinin IŞİD olduğunu söyledi" başlıklı haberinde, '30 kişi yaşamını yitirdi, 100'e yakın kişi yaralandı: Bu, Türkiye'nin güneydoğusunda bir düğünde gerçekleştirilen bombalı saldırının kanlı bilançosu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının arkasındaki muhtemel failin IŞİD olduğunu söyledi' ifadelerini kullandı.
 

Almanya'nın Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi, "Düğündeki patlama sonucu en az 27 ölü" başlıklı haberinde, 'Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var. Yetkililer, intihar saldırısından şüpheleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının muhtemel faili olarak IŞİD'i işaret etti' ifadelerine yer verdi.
 

BBC, "Türkiye'de düğünde patlama: Gaziantep'te 30 kişi yaşamını yitirdi, 90 kişi yaralandı" başlıklı haberinde, 'Yetkililer, Türkiye'nin güneyindeki Gaziantep şehrinde düzenlenen düğünde meydana gelen patlama sonucu en az 30 kişi yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin yaralandığını söyledi" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bombalı saldırının arkasında muhtemel failin IŞİD olduğunu ifade ettiğine dikkat çekilen haberde, patlamanın üniversite öğrencilerin yoğunlukla yaşadığı bir bölgede meydana geldiğinin ve patlama sesinin neredeyse tüm şehirde duyulduğunun altı çizildi.
<< Önceki Haber Dünya basını, Gaziantep'teki saldırıyı flaş haber... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER