Dündar-Gül davasında yeni gelişme

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün 'silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılandıkları dava, CHP'li Enis Berberoğlu'nun davasıyla birleştirilecek.

samanyoluhaber.com



Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanmalarına başlandı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, Almanya'da bulunan sanık Can Dündar katılmadı. Dündar, Türkiye'de Olağanüstü Hal kalkmadan geri dönmeyeceğini açıklamıştı. Gazeteci Erdem Gül, gizlilik  kararı verilen duruşma öncesinde adliye önünde yaptığı açıklamada, bunun bir gazetecilik davası, gazeteciliğin yargılanması olduğunu vurgulayarak, Bugün burada bir sürü gazetecinin mesaisi var, yargılanıyor. Bütün bunların artık son bulması gerekir. Gazeteciler bir an önce adliyeden ve dolayısı ile hapishanelerden, gözaltından çıkarılıp kendi işlerini yapmalıdır. Gazeteciler artık haber olmamalı, haber yapmalı” diye konuştu.
Duruşma 16 Kasım'a ertelendi

Mahkeme, davanın CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a verdiği suçlamasıyla yargılanacağı dava dosyasıyla birleştirilerek görülmesine karar verdi. Duruşma, 16 Kasım'a ertelendi. Berberoğlu hakkında hazırlanan iddianamede 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etmek' suçundan 8 ila 18 yıl hapis cezası istenmişti.
<< Önceki Haber Dündar-Gül davasında yeni gelişme Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER