Dün 300 sivili katleden IŞİD, bugün 400 kişiyi kaçırdı


IŞİD terör örgütü, dün çoğu sivil olan 300 kişiyi katlettiği Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyr El-Zur şehrinde, bugün de 400 vatandaşı kaçırdığını duyurdu.

Uluslararası kamuoyunda gerçekleştirdiği katliamlarla gündeme gelen IŞİD terör örgütü militanları, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyr El-Zur şehrinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıkladı. Kaçırılan vatandaşların yakınları, örgütün yeni bir katliam yapmasından endişe ediyor. IŞİD militanları dün de aynı bölgede çoğu sivil olan 300 kişiyi kaçırarak öldürdüğünü ilan etmişti. Bu, IŞİD'in bir gün içinde gerçekleştirdiği en büyük katliam olma özelliğini taşıyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü ise dün gerçekleştirilen katliamda ölenlerin 80'nin Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimi askerlerinden olduğunu ileri sürdü. Örgüt, 135 kişinin ise sivil vatandaş olduğunu belirtti. Arap kaynaklar da öldürülen sivil vatandaşların 220 olduğunu ve çoğunun yakın mesafeden başından vurulduğunu aktardı.

Öte yandan, Suriye'de Esed rejimi tarafından 52, Irak yönetimi tarafından ise 17 olmak üzere toplam 69 IŞİD militanının öldürüldüğü açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Dün 300 sivili katleden IŞİD, bugün 400 kişiyi kaçırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER