Düğün günü nezarethaneye gittiler

Zonguldak’ta 15 kişinin gözaltına alındığı nefret operasyonu, gelin ile damadın en mutlu gününü kabusa çevirdi. Nikah töreni öncesinde düğün konvoyuyla nezarethaneye giden Büşra Aydın ve Ramazan Aydemir, önce gözaltındaki babalarının elini öptü, sonra nikah masasına oturdu.

Zonguldak'ta düğün günü nezarethaneye gittiler

Zonguldak’ta Berat kandilinde düzenlenen nefret operasyonu bir drama daha neden oldu. Kına gecesinin sabahında babalarının gözaltına alınmasıyla en mutlu günleri kabusa dönen Büşra Aydın (27) ile Ramazan Aydemir (30), TTK Memurlar Lokali’ndeki düğüne buruk girdi. Daha önceden davetiyeler dağıtıldığı için düğünü devam ettirme kararı alan genç çifti, aileleri ve yakınları yalnız bırakmadı.



‘Biz varmışız gibi devam edin’
İlk olarak Bahçelievler Mahallesi’ndeki baba evinden davul zurna eşliğinde alkışlarla çıkan gelin ve damat, düğün konvoyuyla, 21 Mayıs’ta gözaltına alınan babalarının bulunduğu Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Polislerin şaşkın bakışları arasında arabadan inen gelin ve damat, babalarının elini öperek hayır duasını almak istediklerini söyledi. Görevli polis amiri ise konvoydaki kalabalığın emniyet müdürlüğünün önünden dağılması halinde yardımcı olacağını söyledi. Gelin ve damat yarım saat sonra emniyet müdürlüğü binasına alındı.

Çocuklarının en mutlu gününe katılamayan Hamza Aydın ve İhsan Aydemir’in “Düğün aynı biz varmışız gibi devam etsin. Üzülmeyin! Bunda da bir hayır vardır. Allah mutlu etsin.” dediği öğrenildi. Gözaltındakilerin yakınlarından Hatice Yılmaz, “Onlar benim ağabeylerim. Hiçbir şey yapmadılar. Suçsuzlar. Allah’ın izniyle inşallah çıkacaklar.’ dedi.

‘Adalet er ya da geçyerini bulacak’
Daha sonra emniyet müdürlüğünden çıkan gelin ve damat, TTK Memurlar Lokali’ne geçti. Burada konuşan İhsan Aydemir’in oğlu Muhammet Aydemir (26), “Zor bir durum. Düğün, 6 ay öncesinden planlanmıştı. BZaten kınamız olmuştu. Babalarımız bu düğün gününü en güzel şekilde yapmamızı istedi. Biz de onların mutlu olmaları için en güzel şekilde yapıyoruz. Babalarımız bugünü asla unutmayacaktır. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır.” dedi.

‘Mutlu ama hüzünlüydüler’
Ağabeyinin hiçbir yere kaçmadığı halde düğün günü gözaltına alınmasının çok üzücü olduğunu vurgulayan Recep Aydemir, “Baba olarak onlar için çok zordu. Mutluydular ama aynı zamanda hüzünlüydüler. Çünkü haksız bir şekilde içerideler. Sonuçta bu gözaltı pazartesi günü veya salı günü de olabilirdi. Ağabeyimin şirketine 1 ay önce kayyım atanmıştı. Kaçacak olsalar, o zaman kaçarlardı.” dedi. Salonu dolduran yoğun kalabalık tarafından alkışlarla salona giren Büşra Aydın ve Ramazan Aydemir; okunan Kur’an-ı Kerim, duaların ardından kıyılan nikahla hayatını birleştirdi.

<< Önceki Haber Düğün günü nezarethaneye gittiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER