Dugin: Ayasofya Hristiyanlara verilsin!

AKP'nin Dugin'i: Ayasofya Hıristiyanlara verilsin!AKP'nin ve Doğu Perinçek'in yakın ilişki içinde olduğu ve en son AKP grubunda ağırlanan Putin'in özel danışmanı Dugin, Ayasofya'nın Hıristiyanlara verilmesini istedi.

samanyoluhaber.com

Dugin: Ayasofya Hıristiyanlara verilsin!

Binali Yıldırım'ın özel davetiyle AKP grup toplantısına katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çok yakın bir isim, onun özel danışmanlığını yapan Rus stratejist Aleksander Dugin'in Ayasofya'ya göz koyduğu ortaya çıktı.



Putin'e olan yakınlığı nedeniyle, AKP grubunu ziyareti havuz tarafından büyük diplomasi başarısı gibi yutturulmaya çalışan Dugin, bu destekten de cesaret almış olacak ki, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda, Ayasofya'nın Hıristiyanlara verilmesini istedi. 

Katheon isimli Rus düşünce kuruluşunun yöneticileri ve yazarları arasında bulunan Dugin, bu think thank'in sitesinde Imran Hosein imzasıyla yayınlanan ve AKP'lileri çok kızdıracak bir yazıyı takipçilerinin dikkatine sundu. 

İstanbul'un fethedilmesini "Osmanlı'nın utanç verici eylemi" olarak tanımlayan yazıda şu ifadeler yer aldı: 

"Fatih Sultan Muhammed İstanbul'u fethettiğinde yaptığı ilk iş Ayasofya'yı camiye çevirmek oldu.  Büyük günah ve aptalca bir hareketti bu. Bu dili kullandığım için üzgünüm ama birinin bunu yapması gerekiyor. Ayasaofya'nın mescide çevrilmesi bizim açımızdan kabul edilemez. 

Müslüman ordumuz Constantinopol'ü fethettiği ilk gün, kumandanımızın yapacağı ilk iş Ayasofya'yı Hristiyanlara vermek ve ümmet adına onlardan özür dilemek olacak. Ve şehrin ismini de, Muhammed'in kullandığı gibi orijinal haline getireceğiz. Sana güle güle Mustafa Kemal."

DOĞU PERİNÇEK, DUGİN, ALEMDAROĞLU!

Türksolu Dergisi, bu düşünceleri paylaşayn Dugin'i "Rus faşisti ve Avrasyacılığın ideologlarından" diye tanımlamıştı. Neticede Dugin'in Türk siyasetinde adı ilk kez geçmiyor. Putin'in has adamının özellikle Doğu Perinçek'le karanlık ilişkileri, sol camianın da tepkisini çekmişti. İşte 2004'te yayınlanan Dugin, Kemal Alemdaroğlu ve Doğu Perinçek haber:


<< Önceki Haber Dugin: Ayasofya Hristiyanlara verilsin! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER