DSP'li Çakmak: Asgari ücret en az bin 500 lira olmalı

DSP'li Çakmak: Asgari ücret en az bin 500 lira olmalı

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, ülkede açlık sınırının bin 391 lira olduğu bir dönemde asgari ücretin 951 lira olmasının utanç verici olduğunu söyledi.

Manavgat'ta milletvekili adayı Zeynep Çakal'la birlikte seçim çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Çakmak, siyasi iktidar, ekonomik kriz yok dese de milletin krizi iliklerine kadar hissettiğini kaydetti. İnsanların beslenme ihtiyacını karşılayabilmek için asgari ücretin en az bin 500 lira olması gerektiğini belirten Çakmak, 10 ay içinde Türk lirasının dolar ve euro karşısında yüzde 32 oranında değer kaybetmeye bağlı asgari ücretlinin aldığı 951 liranın 305 lirasının buharlaştığını ifade etti.

Açlık sınırının bin 391 lira olduğu bir dönemde 'asgari ücreti bu sınırın üstünde yapacağım' demenin bir marifet olmadığının altını çizen Çakmak, "Asgari ücret en az bin 500 lira olmak zorunda. Kaynak bulmak zor değil. Bu iktidar israfın önünü kesse asgari ücreti değil bin 500 lira 2 bin lira bile yapar. Yeter ki istesin. 7 Haziran seçimlerinde DSP 'asgari ücret bin 500 lira olacak' dediğinde 'kaynağı nereden bulacaksınız' diyorlardı. Şimdi 'asgari ücreti yükselteceğiz' diye seçim vaadinde bulunuyorlar. " diye konuştu.

Öte yandan Çakmak, iktidarın, özgür basına yönelik yaptığı baskıları kınadı. Diğitürk'ün bazı televizyon kanallarına sansür uygulamasının 1 Kasım seçimleri öncesi utanç verici olduğunu belirten Çakmak, Türkiye'nin basın özgürlüğü noktasında dünyada 154'ncü sırada bazı Afrika ülkelerinden bile geri olmasının ülkenin geleceği adın kaygı ve endişe verici olduğunu ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: Asgari ücret en az bin 500 lira olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER