DSP, aday listesini YSK'ya teslim etti


Demokratik Sol Parti, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde milletvekili listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. DSP'nin milletvekili aday listesini YSK'ya Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Genel Sekreter Hasan Erçelebi, Genel Başkan Yardımcısı Necati Utkan, PM Üyesi Erdinç Özdil ve Ankara İl Başkanı Mustafa Ağar teslim etti.

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Önder Aksakal, YSK önünde yaptığı açıklamada 85 seçim çevresindeki 550 milletvekili aday listesini tamamladıklarını ve dosyaları YSK'ya teslim ettiklerini söyledi.

Aksakal'ın açıklaması şöyle: "Demokratik Sol Parti, 1 Kasım seçimlerine 81 il, 85 seçim çevresinde, 550 milletvekili adayıyla hazırdır. 26. Dönem milletvekili adaylarımız, büyük çoğunluğu 7 Haziran seçimlerinde de aday gösterdiğimiz arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Türkiye toprakları üzerinde yaşayan ve kendisini Türkiye'nin bir parçası olarak gören toplumun bütün kesimlerinin bire-bir temsiline azami özen gösterilmiştir. Sıralamaların hiçbir yerinde popülist bir anlayışa yer verilmemiştir. Gerçekten yurtsever, gerçekten halkçı ve lâik-demokratik Türkiye Cumhuriyetine inanan, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı yurttaşlarımız bu listelerde yer almıştır. Ülkemizin içinde bulunduğu zor durumu çok iyi tahlil edebiliyoruz. Devlet mekanizmasının neredeyse tamamının ele geçirildiği, demokrasi ilkelerinin yok edildiği, hukukun üstünlüğü kavramının güçlünün üstünlüğü şekline dönüştürüldüğü, ekonomik ve sosyal olarak bir adım ötesinin zifiri karanlığa büründüğü bir ülkede seçimlere katılmak elbette çok önemlidir. Demokratik Sol Parti, 2002 yılından bu yana, kendisini sürekli olarak yok saymaya devam eden bazı kesimlere ve onların borazanı bazı medya kuruluşlarına rağmen, her kurum için tam bağımsızlık, her birey için de tam bir özgürlük iradesini özümsemiş olarak halktan oy isteyecektir.

Kurulduğu tarihten bu yana devleti 3 kez yöneten DSP, ne gariptir ki, egemen kesimlerin çıkarlarına hizmet etmeyeceğini ispatlamanın bedelini ödemeye devam etmektedir. Ama herkes çok iyi bilmelidir ki, DSP var olduğu müddetçe halkın çıkarlarından başka hiçbir kesime karşı başını öne eğmeyecektir. 7 Haziran'da milletin seçerek parlamentoda görev verdiği partiler üzülerek belirtmeliyim ki; bu görevi bal gibi anlamışlar, ama pabuç kendilerine pahalı geldiği için de çareyi kaçmakta bulmuşlardır. 2 Kasım günü hep birlikte Demokratik Sol'un iktidarında buluşmamız dileğiyle, bu seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber DSP, aday listesini YSK'ya teslim etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER