Dr. Arslan Mayda’nın 'Tıbb-ı Nebevî - Koruyucu Hekimlik' kitabı çıktı!

Dr. Arslan Mayda’nın yazdığı Işık Yayınları’ndan çıkan “Tıbb-ı Nebevî – Koruyucu Hekimlik” kitabı birçok konuda önemli bilgiler veriyor.

Dr. Arslan Mayda’nın 'Tıbb-ı Nebevî - Koruyucu Hekimlik' kitabı çıktı!

Hayvanlar ve insanlar, çok fazla sayıda mikrop taşıyor. Mikroplar pek sevilmiyor çünkü insanoğlu, onları tarihte sebep oldukları büyük salgın hastalıklarla hatırlıyor. Mikroorganizmalara ölüm ve felaket getirici etkenler gözüyle bakılsa bile, hastalıklara mikroplar değil, temizliğe dikkat etmeyen insanlar sebep oluyor.

Dr. Arslan Mayda’nın yazdığı Işık Yayınları’ndan çıkan “Tıbb-ı Nebevî – Koruyucu Hekimlik”kitabında mikropların, her yerde mevcut olduğu; toprakta, suda, bitkilerde ve hayvan vücudunda yaşadıkları, hava akımlarıyla yeryüzünden atmosferin üst tabakasında kıtadan kıtaya dolaştıkları belirtiliyor. Mikropların büyük çoğunluğunun insanlardaki hastalıklarla hiçbir ilişkisinin olmadığı, insanların temizlik kurallarına uyması hâlinde hastalık meydana getiren mikroorganizmaların hastalığa sebep olmak yerine doğal dengenin korunmasına katkıda bulunacakları vurgulanıyor. 

Dr. Arslan Mayda,“Tıbb-ı Nebevî – Koruyucu Hekimlik” isimli kitabında, mikroorganizmaların dünyadaki hayatın devam etmesi için anahtar role sahip olduğunu, beslenmeleri için, hayvan ve bitki artıklarını kullandıklarını belirtiyor. Dr. Arslan Madya “Canlılarda 25’in üzerinde element,organik bileşikler hâlindedir. Bunların her birinin ayrı mikroorganizma grubu ile parçalanıp tekrar hayata kazandırılması baş döndürücü bir organizasyondur. Yeryüzündeki bu büyük olaya eskiden beri “ölüler çürüyor”denilip geçilmiştir. Kabaca bakıldığında bu doğrudur, ancak bilimin gözüyle ayrıntılara inildiğinde karşımıza olağanüstü bir işleyiş çıkmaktadır.Bitki ve hayvan artıklarının yeryüzünden temizlenmesi,temizlenirken de bunların toprağın unsurları hâline getirilerek yeniden bitkilerin beslenmesi için sunulması son derece ciddi ve önemli olaylardır” dedi.

Dr. Arslan Madya kitapta, temizlik için toprağın ve suyun hayatımızdaki önemine değinerek, yeterli su teminine, yemek ve içmek için hangi suyun tercih edilmesi gerektiğine, banyo suyunun nasıl olması gerektiğine, yıkanmada güneş ışınıyla ısıtılmış suyu kullanmanın önemine vurgu yapıyor. Kitapta koruyucu hekimliğin önemi anlatılırken, sağlıklı olmak için yapılması gereken vücut temizliğinin yolları sunuluyor. Kitapta, buruna su çekmek, buruna çekilen suyun basınçla dışarı atılması, sabah üç defa burun temizliğinin yapılması, göz temizliği, su ile mekanik temizlik, kulak temizliği ve vücut kıllarının temizliğine kadar birçok konuda bilgi veriyor. 

<< Önceki Haber Dr. Arslan Mayda’nın 'Tıbb-ı Nebevî - Koruyucu Hekimlik'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER