Down sendromlu bebeği annesinden ayırdılar

Önce babası tutuklanan ve birçok hastalığı sebebiyle annesine muhtaç yaşayan Down sendromlu kalp hastası Ayşe Sena'nın, annesinin de tutuklanmasıyla hastalığı ağırlaştı

SHABER3.COM

Ülkemizde 15 Temmuz sonrası yaşanan mağduriyetler yaşlı, hasta, hamile, çocuk demeden devam ediyor. 100 binin üzerinde insan işini kaybetmiş, yaşama tutunmaya çalışırken, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla yuvalar dağılıyor, bakıma muhtaç hasta çocuklar öksüz ve yetim bırakılıyor.

İstanbul’da ikamet eden B. ailesinin reisi T.B. 7 Ekim 2016’da hiçbir makul gerekçe gösterilmeden gözaltına alınıp tutuklandı ve Silivri Cezaevine konuldu. Henüz 2 yaşını doldurmamış olan Down sendromlu Ayşe Sena bebek sahip olduğu hastalıklarla annesiyle birlikte savaşacaktı artık.

Ayşe Sena bebeğin tek hastalığı down sendromu değil. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından 8 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen kurul raporunda down sendromu, mental retardasyon ve motor gelişim geriliği teşhisi konulduğu belirtilmiş.

Ayrıca Avcılar Hospital tarafından 11 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen kurul raporunda ise Ayşe Sena’nın “down sendromu ve pulmoner kalp rahatsızlığı teşhisi sebebiyle hayatına devam ettirebilmesi için annesi R.B.’nin bakımına muhtaç” olduğu ifade edilmiş.

Ve Anneden Ayrılış

Zulüm Ayşe Sena’nın babasıyla yetinmeyecekti. Sıra anne R.B.’deydi. Anne R.B. 23 Kasım 2016 günü gözaltına alındı ve 20 gün boyunca gözaltında kaldı. Bu 20 günün sonunda tutuklanarak Bakırköy Tutukevine götürüldü. Savcılık ve mahkeme Ayşe Sena’nın “anne bakımına muhtaçtır” şeklindeki kurul ve hastalık raporlarına rağmen anneyi tutukladı. Ve Ayşe Sena babasızlıktan sonra annesizliği de tatmaya mahkum edildi.

Hastalıkları Ağırlaşan Ayşe Sena Yoğun Bakımda

Aslında mahkum edilen anne ve baba değil, down sendromlu kalp rahatsızlığı bulunan Ayşe Sena bebekti. Ayşe Sena’nın küçük bedeni bu duruma daha fazla dayanamadı ve hastalığı ağırlaştı.

23 Ocak 2017 günü Bağcılar Medilife Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Ayşe Sena “akut böbrek yetmezliği, akut solunum yetmezliği, asidoz, bakteriyel pnömoni, bronkopnömoni, kalp yetmezliği, konjentinal hipotiroid guatrsız, konjestif kalp yetmezliği, pnömonit katı ve sıvıları bağlı primer pulmoner hipertansiyon, septisemiler, yenidoğan kalp yetmezliği, down sendromu” teşhisiyle 20 gün boyunca yoğun bakımda kaldı.

Ayşe Sena yoğun bakımdan çıktı ancak rahatsızlıkları ve tedavisine devam ediliyor. Ve yanı başında annesi olmadan, babası olmadan..


<< Önceki Haber Down sendromlu bebeği annesinden ayırdılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER