Dört parti ittifak için buluştu

Memleket, Zafer, Doğru ve Adalet partilerinin oluşturduğu ittifak, genel başkanlar düzeyinde buluştu. İttifakın cumhurbaşkanı adayı iddiaların aksine Tanju Özcan olmayacak.

SHABER3.COM

Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin oluşturduğu ittifakın Genel Başkanları ilk kez ortak fotoğraf verdi.

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, dört siyasi partinin kurmaylarının bir süredir devam ettiği ittifak çalışmalarında sona gelinirken Demokratik Sol Parti’nin de bu ittifakta yer alabileceği iddia edilmişti. Ümit Özdağ, Muharrem İnce, Rıfat Serdaroğlu ve Vecdet Öz’ün yaptığı toplantının ardından ittifakın dört parti ile sınırlı kalması yönünde karar alındı.

Edinilen bilgiye göre ismi konusunda müzakerelerin devam ettiği ‘Dörtlü ittifakın’ görüşmeleri bir süre daha devam edecek. "İttifakın ölü doğmaması için ince eleyip sık dokuduklarını" belirten parti kurmaylarına göre ittifakın kırmızı çizgisi "Mustafa Kemal Atatürk." İttifakın adının ve ilan tarihinin ise kısa sürede belli olması bekleniyor.

"ÖZCAN'IN ADAYLIĞI KONUŞULMADI"

‘Dörtlü İttifak’ın nasıl olacağına dair görüş alışverişinde bulunan dört siyasi partinin lideri görüşme sırasında ‘Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ittifakın cumhurbaşkanı adayı’ olacağı iddiasını da konuştu. “Özcan’ın adaylığı” iddiasının “ittifakın oluşumunu sabote etme” girişimi olarak niteleyen ittifak bileşeni kurmaylar, bu zamana dek Özcan’ın adaylığı ile ilgili bir önerinin konuşulmadığını belirtti. Toplantı sırasında da liderler Özcan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasının nasıl gündeme geldiğini bilmediklerini birbirlerine ifade etti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat ya da bu tarihe yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor. Dörtlü ittifakın adayını “sürpriz” olarak niteleyen kurmaylara göre ‘Dörtlü İttifak’ın cumhurbaşkanı adayı Millet İttifakı’nın adayının ilanının ardından kamuoyuna açıklanacak.
<< Önceki Haber Dört parti ittifak için buluştu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER