Dolarda son durum ne?

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi sonrası ilk iki işlem gününde de dolar geniş bantta dalgalı bir seyir takip etse de 5,62 TL'nin üzerine çıktı. Piyasalarda yerel seçimlerin siyasete etkisi, önümüzdeki hafta açıklanması beklenen reform gündemi ve Türkiye-ABD ilişkileri yakından takip ediliyor. Dolar/TL gün içinde 5,62 seviyesinde seyrediyor.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 31 Mart akşamı balkon konuşmasında yapısal reformlarla daha sağlam bir ekonomik mimariyi oluşturacaklarını söylemişti.

Erdoğan, “… bakanlıklarımızda ve kurumlarımızda her türlü gerekli adımları da atacağız.” demişti. Bu sözler piyasada reform ve kabine revizyonu beklentilerini artırmıştı.

MAHFİ EĞİLMEZ: HUKUK OLMADAN KRİZ BİTMEZ

Hazine eski Müsteşarı, ekonomist Mahfi Eğilmez konuya ilişkin yayımladığı makalesinde, “Geçmiş deneyimlerimiz gösteriyor ki hukukun üstünlüğü olmadan vergileri düzelterek, bütçe açığını düşürerek gideceğimiz yol en fazla on yıl sürüyor. Sonra ekonomi yine krize giriyor.” tespitinde bulundu.

ABD İLE FÜZE KRİZİ TIRMANIYOR

ABD ile Türkiye arasında giderek tırmanan S-400 krizi doların seyrinde belirleyici oluyor. Yerli yatırımcının altı aydır aralıksız devam eden döviz alımı, yavaşlayan büyüme, yüksek seyreden işsizlik ve enflasyon piyasalarda risk primini yükseltiyor.
<< Önceki Haber Dolarda son durum ne? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER