Euro 15 TL'yi geçti, dolar 13,27'yi gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün "Faiz sebep, enflasyon neticedir" görüşünü yineledi, faize ilişkin mesajlar verdi. Bu açıklamalar ve omicron varyantıyla ilgili endişelerin artması sonrası döviz kurları yeniden hızlı bir yükselişe geçti.

SHABER3.COM

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem" dedi. Bu açıklama sonrası döviz kurları yeniden hareketlendi.

İstanbul serbest piyasada dolar güne 12,90 liradan, euro 14,60 liradan başladı. Gün içinde dalgalanan dolar öğle saatlerinde 13,01 lirayı gördü. Euro ise 14,80 liradan el değiştirdi. 

İlerleyen saatlerde Covid-19'un yeni varyantı Omicron endişesi artmaya devam ederken dolar ve euro yeniden hareketlendi.

Küresel piyasalarda koronavirüsün yeni Omicron varyantına karşı aşıların etkisinin düşeceği endişeleri satışlara yol açarken, Türkiye'de yükselen enflasyona rağmen politika faizinin düşeceği endişeleri TL üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Geçen hafta 13,45 ile rekor kırdıktan sonra 11,50'lere kadar gerileyen dolar/TL bugün yeniden 13.277 seviyesinin üzerini gördü. Euro ise hızla yükselerek 15,016 seviyesini gördü.

SİNYALİNİ VERDİ

Son üç ayda 400 baz puan faiz indiren TCMB, Aralık ayında bir faiz indirimi daha yapacağının sinyalini verirken, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü açıklamasında düşük faiz politikasından geri adım atmayacağını belirtti.






<< Önceki Haber Euro 15 TL'yi geçti, dolar 13,27'yi gördü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER