Dolar yönünü yukarı çevirdi!

Dolar kuru 5.48 üzerindeki seviyelerden 5.40'a kadar inmesine rağmen yeniden yükselişe geçti. FED, kararıyla önceki gün 5.40'a gerileyen dolar kuru, ABD ile gerilim endişesiyle yükselişe geçti. Kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası 5.63'ü gördü. Türk Lirası'nın değer kaybı yüzde 1'i aştı. Dolar kuru şu sıralarda 5,8183 seviyesini test etti.

SHABER3.COM

Sert satış baskısı ardından Merkez Bankası kademeli olarak en az 150 baz puanlık sıkılaştırma anlamına gelen likidite adımı açıkladı, ancak bu karar henüz satış baskısını yavaşlatmadı. 

Dolar/TL güne 5,46 civarında başladıktan sonra en yüksek 5,84 TL'yi test etti ve TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6,5’e ulaştı. 

ABD İLE YENİ KRİZ ENDİŞESİ

ABD Başkanı Donald Trump dün İsrail’in 1967 yılında Suriye’den ele geçirdiği Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiğini belirtmesinin akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. 

Piyasalarda ise bu tepki ABD ile gerilimin yeniden tırmanacağı endişesi yarattı.

BRUNSON, S-400 ŞİMDİ DE GOLAN TEPELERİ

ABD ile Türkiye ilişkilerindeki gerilim geçen yıl ABD’li pastör Andrew Brunson’ın bırakılması ardından azalmıştı. 

Ancak bu kez Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın alma kararı ve ABD’nin bu adıma yaptırımlarla karşılık vereceğine dair güçlü sinyaller yeni bir kriz endişelerini artırdı. 

Golan Tepeleri açıklamaları ise iki ülke ilişkilerine yönelik endişeleri hızlandıran yeni bir etken oldu.
<< Önceki Haber Dolar yönünü yukarı çevirdi! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER