Dolar ve euro rekor tazelemeyi sürdürüyor

Bir süredir aralıksız yükselen dolar ve euro kurlarında yeni rekor bugün geldi

SHABER3.COM

Dolar 4,1358 lira ile yeni tarihi rekor düzeye tırmandı. Doların günlük artışı ise yüzde 1,41'i buldu. Euro da yüzde 1,72'yi bulan günlük artışla 5,1137 liraya kadar çıktı ve yeni tarihi rekorunu kırdı.
Uzmanlardan TL yorumları

Fon Yöneticisi Volkan Sarı Bloomberg HT'ye "Hareketin net şekilde yukarı gittiğini görüyoruz. Kur daha da yükselebilir ama kalıcı olur mu buna bakmak lazım. Kısa vadede Merkez Bankası veya kamu otoritesinden gelecek adımlar olmazsa daha da yükselebilir... Cari açık itibariyle önümüzdeki dönemde kurdaki hareketin devam etmesini beklemek gerekir. Bunu kısa vadede Merkez Bankası engeller. Ancak kısa vadeli engellemek yani faiz yükseltmek de ekonomiyi daraltır. Kurdaki bu gidişat çok sert olduğu noktada önlenmediğinde enflasyona geçişi çok sert olur." diye konuştu.

Standard Chartered stratejisti Geoff Kendrick yolladığı notta ticarette korumacılık endişeleri, küresel büyüme verilerinin ılımlılaşması ve ABD’nin Rusya’ya getirdiği yeni yaptırımlar sonrası Rusya'da artan tansiyonun risk iştahını azalttığını, TL ve ruble'deki uzun pozisyonlarını kapatacaklarını bildirdi.

Nomura'da gelişen piyasa ekonomisti İnan Demir ise, Türkiye politika yapıcılarının 25 Nisan'da faiz artışına gitmeye hazır olduklarına dair güçlü bir sinyal vermemeleri durumunda kurun "küresel duyarlılığın insafında" kalacağını belirtti. 

<< Önceki Haber Dolar ve euro rekor tazelemeyi sürdürüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER