Dolar için kritik kırılma ne zaman yaşandı?

ABD'de görev yapan ünlü finans Profesörü Elvan Aktaş, dolardaki kritik kırılma ile ilgili bilgileri sosyal medyada paylaştı

Dolar için çarpıcı tahmin


Prof. Elvan Aktaş'ın grafiklerle paylaştığı detaylara göre, ABD dolarındaki kritik kırılma noktası zannedildiği gibi 15 Temmuz değil. Aktaş, kırılmanın "ucuz ve kaçak para girişi"nin durması ile gerçekleştiğini belirtiyor. Kayıt dışı para girişi durduğu için dolardaki yükseliş durdurulamıyor.

Ak trollerin Pazar günü sosyal medyada başlattığı dolar sattırma kampanyasına da değinen Aktaş, "Dolar sattırma gazı-operasyonu"nun zamanlaması ilginç, az da olsa biraz para daha girecek sisteme, son algı denemeleri, kanmayın.." diyerek yeni getirilecek kayıt dışı paraya dikkat çekti.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sabah 4'te sürpriz şekilde İran'a gidiyor olmasını da aynı konuya bağlayan Aktaş, ilgili habere "Para lazım, çok para..." yorumu yaptı...



Sosyal medyadaki ekonomi analizleriyle 3 yıldır dikkat çeken Elvan Aktaş, bir kez daha dolar için yaptığı 4.29 tahminini hatırlatmayı ihmal etmedi.
"Dolar 4.29 tahminini yaptığımda bana "köyün delisi" muamelesi yapanlar: Bir kez olsun bilime güvenin... bu işler algıyla olmaz!"





<< Önceki Haber Dolar için kritik kırılma ne zaman yaşandı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER