'Dolar 10-12 lirayı bulur diyenler işte o zaman sevinebilir'

'Amerika ile sürtüşürsek dolar 12 lira olur mu?' tartışmasına değinen Muratoğlu, 'dolar 12 lira olursa öyle bir hale düşeriz ki kenarda doları olan bile sevinemez' dedi.

SHABER3.COM

Sözcü Gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu youtube kanalında dolarla ilgili tahminlerde ve yorumlarda bulundu.

DOLARI YÜKSELTECEK DÖRT SENARYO

Doları yükseltecek 'ABD ile sürtüşme konularımız ne olur?' diye soran Muratoğlu 4 senaryoyu anlattı:

1-Mayıs'taki İran yaptırımları. (Türkiye bunu kabul etmeyeceğini söyledi)
2-Venezuela altınları ve Türkiye'nin de muhatap olacağı ABD'nin yaptırımları
3-Suriye'de PYD ile ilgili Türkiye'nin tutumu
4-S-400'lerin alımı

'S-400'LER TEMMUZ'DA GELİRSE DOLAR 10-12 LİRA OLUR DİYENLER MUTLU OLABİLİR'

Bunlardan en önemlisi bence S-400 alımı diyen ekonomi yazarı 'muhtemelen Rusya'ya ödediğimiz 2.5 milyar dolarlık teminat yanacak çünkü biz o silahı kullanmayacağız, aksi halde ABD'nin yaptırımının geleceğini Amerikalılar söyledi. ABD ile ilişkiyi bitirmek kolay değil, ABD ile didişme oranımız doları o derece yukarı atacak' dedi.

'S-400'ü biz şantaj için aldık muhtemelen' iddiasında bulunan Muratoğlu, 'eğer söylendiği gibi Temmuz'da S-400 teslimatı olursa Game of Thrones'daki ejderhanın ısısı, piyasalardan soğuk olur. O zaman dolar 10 lira - 12 lira olur diyen arkadaşlar mutlu olurlar ama inanın Türkiye'de kimsenin mutlu olamayacağı bir ortam olur' ifadelerin kullandı. 

'S-400 meselesi büyüdükçe Türkiye ekonomisi çok büyük hasar görecek. Bir yıl içinde ödenmesi gereken 180 milyar dolar borcu olan Türkiye'nin, 20 milyar dolar da cari açığı olduğu düşünülürse bu konu Türkiye'ye oldukça hasar verecektir' diyen Muratoğlu IMF'nin gelmesiyle ilgili de iddialarda bulundu:

<< Önceki Haber 'Dolar 10-12 lirayı bulur diyenler işte o zaman sevinebilir' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER