Dokuma Çalışma Grubu beklediği ilgiyi göremiyor

Dokuma Çalışma Grubu beklediği ilgiyi göremiyor

ANTALYA (CİHAN)- Antalya'da bulunan eski Dokuma İplik Fabrikası'nın halka açılması amacıyla kurulan Dokuma Projesi Çalışma Grubu, kendilerine gelen proje önerilerini kamuoyuyla paylaştı. Öneri ve görüşlerin alınmasına devam edildiğini belirten Çalışma Grubu Başkanı Osman Aydın, geçen süre içerisinde istedikleri oranda ilgi göremediklerini, önerilerin kapsamlı bir proje hazırlanması için yetersiz olduğunu, bu nedenle çalışma grubunun proje hazırlama süresinin uzatıldığını söyledi.

Kepez ilçesinde bulunan atıl vaziyetteki Dokuma İplik Fabrikası'nda basın toplantısı düzenleyen çalışma grubu, proje oluşturulması için kendilerine çeşitli yollarla iletilen önerileri açıkladı. Dokuma Projesi Çalışma Grubu Başkanı Osman Aydın, grubun kurulduğu dönemden itibaren her kesimden görüş alma gayreti içinde olduğunu ifade etti. Bu kapsamda 8 toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Aydın, kendilerine iletilen görüşlerin çok yönlü görülmediğini vurguladı. Öneri ve görüşlerin 7 Nisan'a kadar alınmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. İsteyenlerin www. kepezdokuma.com internet adresinden fikir belirtebileceğini aktardı.

Aydın, kendilerin iletilen proje önerilerinin bazılarının ise şu şekilde olduğunu açıkladı: "Orman bakımdan geçirilip, piknik alanı olarak halka açılabilir. Dokuma Parkı ve Müzesi yapılabilir. Kültür ve sanat faaliyetleri için kullanılabilir. Güzel sanatlar galerisi yapılabilir. Sanayi müzesi kurulabilir. Tematik müze kurulabilir. Dokuma tarihine ilişkin müze oluşturulabilir. Antalya'daki önemli kişilerin bilgileri bahçede sergilenebilir. Güzel ve sanatlar ve arkeoloji alanında atölye çalışmaları yapılabilir. Seri konferanslar düzenlenebilir. Gençler ve çocukların dâhil edildiği proje alanları oluşturulabilir. Sanatçılar sokağı oluşturulabilir. Günlük spor alanları yapılabilir. Kent müzesindeki dokuma atölyesinde çocuklara dokuma eğitimi verilebilir. Hobi bahçeleri kurulabilir. Eski yemekhaneler emekli kıraathanesi ve emekçi lokali olarak kullanılabilir. Mevcut binaların karakterleri korunmalı ve aslına uygun olarak restore edilmeli. Geçmiş yıllarda düğünlerin yapıldığı yemekhane salonları yeniden bu amaçla kullanılabilir."

Henüz projeyi hazırlamadıkları için kendilerine çeşitli eleştirilerin yöneltildiğini ifade eden Aydın bu eleştirilere "Sabredin" şeklinde karşılık verdi. Aydın, "Bizi eleştirenlerin her türlü eleştirisine açığız, yeter ki yapıcı olsunlar. Daha raporu görmediniz. Biz kendimize güveniyoruz. Kendilerine güvenmeyenlerin eleştirilerine güvenmiyoruz." şeklinde konuştu.

Eski fabrikanın memurlar yemekhanesi bölümünde yapılan toplantıya çalışma grubunda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile akademisyenler de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Dokuma Çalışma Grubu beklediği ilgiyi göremiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER