Doğu'da interneti bakın niye kesmişler

Dün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin büyük kısmında internek erişimi sıkıntısı yaşanmıştı. Erişim engelinin ardından ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ile ilgili yaşanan protestolarla ilgili 'tedbir' çıktı. 'provokasyon' önlemi çıktı.

Darbe Komisyonu'nda Gülten Kışanak kavgası

Doğu’da internetin fişini niye çektikleri ortaya çıktı

Dün yurdun doğu bölümünün iletişimde “Gülten Kışanak” tedbiri yaşandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde internete erişim kısıtlandı. Bu kısıtlamanın, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması sonrasında, olası provokasyonların önlenmesi için alındığı belirtildi. Hükümet, 28 belediyeye kayyum atandığı zaman da benzer bir tedbir almıştı.

BİRÇOK İLDE ERİŞİM SIKINTISI YAŞANDI

Erişim sıkıntısı Diyarbakır, başta olmak üzere çok sayıda ilde yaşandı. Kesinti hem sabit, hem de mobil hatlarda kapsadı. Habertürk’ün haberine göre; internet erişimindeki yavaşlamanın, güvenlik kaynaklı olduğu, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine adım atıldığını, kesintinin kısa süre içinde normale döneceğini belirtildi.


Söz konusu tedbirin, HDP'li Kışanak'ın gözaltına alınması sonrasında, toplumsal olayların önünü kesmek için alındığı öğrenildi. Eylül ayında, 28 belediyeye kayyum atanması sonrasında da benzer bir tedbir uygulanmıştı. TİB'in kapatılmasını öngören KHK uyarınca milli güvenlik ve kamu düzeni gerekçesiyle Başbakanlık kararına dayanarak haberleşmenin iki saat içinde engellenmesinin önü açılmıştı. KHK'da, BTK da Başbakanlığın kararını, derhal işletmecilere iletmekle görevlendirilmişti. Başbakanlığın, bu yetki çerçevesinde hareket ettiği belirtildi.
<< Önceki Haber Doğu'da interneti bakın niye kesmişler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER