Doğu Perinçek de Suudileri haklı buldu

İktidara verdiği destekle bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak Suudilerin ‘Atatürk yasakları’ nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finaline ilişkin, “Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler” dedi. Haklı bulduğu Suudi Arabistan’ın İsrail’e olan yakınlığını unutan Perinçek, “Sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı” ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

Skandal Süper Kupa finali organizasyonu nedeniyle kamuoyu ile siyasilerin Suudi Arabistan, Türkiye Futbol Federasyonu ve hükümete yönelik tepkileri sürerken, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yaylım ateşine tuttu.

İktidara verdiği destekle bilinen Perinçek, X hesabından yaptığı ve yoğun tepki alan ilginç paylaşımında, Suudi rejiminin İsrail ile olan yakınlığını unutarak, “Türk takımlarına Suudi Arabistan'da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi” ifadelerini kullandı.

“ONLARI YÖNLENDİRENLER VAR”

“Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?” gibi sözler sarf eden Perinçek, Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var. Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular” iddiasında bulundu.

“HER ÜLKENİN HUKUKU, EGEMENLİĞİ VAR”

Perinçek, Suudi Arabistan’ın haklı olduğunu ima ederek paylaşımının devamında şunları kaydetti:

“Olayı iyi anlayalım. Her ülkenin egemenliği var. Her ülkenin hukuku var. Suudi Arabistan'da maç yapmayı kabul ettiğinize göre, o ülkenin egemenliğine ve hukukuna saygı göstereceksiniz. ABD ve İsrail'in dolduruşuna gelmeyeceksiniz. ABD emperyalizmine, Avrupa emperyalizmine, İsrail siyonizmine karşı Atatürkçü mevziide olmayanlar, Araplara karşı birden Atatürkçü kesildiler. Mustafa Kemal, Batı emperyalizmine karşı savaşın kahramanıdır ve Arap ülkelerinin ve halklarının dostudur.”
<< Önceki Haber Doğu Perinçek de Suudileri haklı buldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER