Doğan Grubu satışındaki stratejik detay... Yayıncılar kaygılı

Doğan Medya Grubu, yıllardır YAY-SAT ağıyla kendi gazeteleri dışında, parasıyla diğer gazetelerin de dağıtım işini yapıyordu.

SHABER3.COM

YAY-SAT gibi 'bağımsız gazeteler' açısından stratejik öneme sahip ağın da hükümete yakın Demirören Grubu'na satılması kafalarda şimdiden soru işaretlerinin oluşmasına yol açtı. İşte bağımsız medyanın 'Okurlarımıza gazete ulaştırabilecek miyiz?' kaygısından detaylar...

Aydın Doğan’ın 40 yıllık medya grubunu Demirören Grubu’na satması diğer gazeteler için ‘dağıtım’ sorununu yeniden gündeme getirdi.

Türkiye’de haber ağının oluşmasında en önemli ayaklardan biri olan Doğan Haber Ajansı’ndan sonra Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. yani YAYSAT’ın da satılması, muhalif ve bağımsız gazetelerde endişeye neden oldu.

BAĞIMSIZ MEDYADA ENDİŞE

Sadece resmi ilan gelirleri ve bayi satışı ile ayakta durmaya çalışan gazetelerde “Dağıtım ağının da hükümete yakın gruba geçmesi bize nasıl yansır?” sorusuna yol açtı.

“İKTİDAR ALEYHİNE MANŞETLER ATILDIĞINDA…”
Bağımsız gazete yöneticilerinde “Satış sürecinin dağıtım imkanları ile ilgili boyutu çok önemli. Doğan Grubu'na ait dağıtım şirketi tarafından dağıtılan gazeteler açısından bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini zaman içinde göreceğiz. Aynı dağıtım şirketi tarafından dağıtılmaya devam edilse dahi yarın iktidarın aleyhine önemli ve etkili manşetler atıldığı kritik zamanlarda gazetelerin çeşitli teknik numaralarla okura ulaşmasında sorunlar yaşanır mı? Bunu zaman gösterecek.” kaygısı oluştu.
<< Önceki Haber Doğan Grubu satışındaki stratejik detay... Yayıncılar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER