Doğalgaz'da yeni bir soygun girişimi : Geçmiş aylar için ek fatura

Doğalgaza üç ay üst üste gelen zammın ardından Başkent Gaz, ön ödemeli sayaç kullanan doğalgaz abonelerine 'sürpriz' bir fatura gönderdi.

SHABER3.COM

Kullandığı gazın parasını ödeyen, parası olmadığında gazsız kalan kullancılara, daha önceden aldıkları gaz fiyatında yaşanan artış nedeniyle, ek fatura gönderildi. Faturanın bilgilendirme bölümünde ek ödeme talebinin Resmi Gazete kararına dayandırıldığı belirtildi.

Haber sol'un haberine göre Ön ödemeli doğalgaz sayacı kullanan yurttaşlara bu ay "sürpriz" bir fatura daha geldi.

Parası kadar gaz alabilen, parası olmadığında doğalgaz kullanamayan yurttaşlara, son üç ay yapılan zamlar nedeniyle ek "fatura" gönderildi.

Ön ödemeli sayaç kullandığı için gelen doğalgaz faturasını anlam veremeyen yurttaşlar, faturanın ödeme tutarı kısmında belli bir miktarla karşılaştı.

Bu tutarın nedenini anlayamayan doğalgaz abonelerine, faturanın açıklama bölümünde, "29.07.2018 tarihli 30493 sayılı Resmi Gazete kararına göre mevcut ön ödemeli sayacınızda TL düzeltmesi uygulanmış olup, *** fiili tüketiminize istinaden KDV dahil *** ilave uygulanmıştır" bilgisi verildi.

Yani daha önce vergisi ve tutarı ödenen gaza, ilave bir tutar daha eklemiş oldu.

RESMİ GAZETE KARARI NE DİYOR?

Başkent Gaz'ın kullanıcılardan ek ödeme almasına olanak sağlayan 27 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete kararında, “Sistemde kullanılmakta olan mevcut ön ödemeli sayaçlara Türk Lirası yükleme/Türk Lirası düzeltme/Türk Lirası satış yöntemleri uygulanabilir. Dağıtım şirketi uygulayacağı yöntemi Kurul onayına sunar. Kurul gerekli görmesi halinde sunulan uygulama yönteminde değişiklik yapar ve uygulama yöntemi Kurul onayı ile yürürlüğe girer. Uygulama yönteminde Kurul onayı olmaksızın değişiklik yapılamaz. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla satın alması tamamlanmış olan doğal gaz alımları için bu fıkra hükmü uygulanmaz" ifadeleri yer alıyor.

Yani şirketlerin ek ödeme talebi, AKP'nin de verdiği onayla hayata geçmiş durumda.
<< Önceki Haber Doğalgaz'da yeni bir soygun girişimi : Geçmiş aylar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER