Doğalgaz kaçağı hissettiğinizde bunu mutlaka yapın

Kayserigaz, doğalgaz kaçağı olduğunda nelerin yapılması gerektiği ile ilgili abonelerine uyarılarda bulundu.

Doğalgaz kaçağı hissettiğinizde bunu mutlaka yapın

Ev ve işyerlerinde doğalgaz kaçağı yaşanması durumunda yapılacak ilk işin ortamı havalandırmak olduğu uyarısında bulunuldu. Daha sonra 187 Doğalgaz Acil Hattını aramaları istendi. 

Kayserigaz, doğalgaz kaçağı olduğunda veya böyle bir durumdan şüphelenildiğinde, nelerin yapılması gerektiği ile ilgili abonelerine uyarılarda bulundu. Kayserigaz uyarısında, "Doğalgaz kullanımı şehrimizde oldukça yaygın kullanılmakta. Doğalgaz tüketici için hayatı kolaylaştıran, konforlu, çevreci ve ekonomik bir yakıttır ancak dikkat edilmediğinde zararlı olabilir. Olası bir gaz kaçağı istenmeyen durumlara neden olabilir. Doğalgaz kokusuz bir gazdır ancak fark edilebilmesi için içerisine çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku ile kokulandırılmıştır." ifadelerine yer verdi. 

Gaz kokusu hissedildiğinde nelerin yapılması gerektiği ile ilgili küçük ama hayati bilgiler paylaşan Kayserigaz, şu uyarılarda bulundu; "Gaz kokusu duyarsanız ilk yapmanız gereken ortamı havalandırmaktır. Çünkü gaz birikerek ortamın oksijensiz kalmasına yol açar ve bu da oksijensiz ortamda boğulmaya sebep olabilir. Yetkili kişilerin müdahalesi için 7/24 hizmet veren 187 Doğalgaz Acil Hattı aranmalı ve ekipler gelmeden gaz kaçağı olan ortamda bulunulmamalı. Evin ya da işyerinin ana doğalgaz vanası kapatılmalı. Kaçağın olduğu ortamda kimse bulunmamalı, ortam terk edilmelidir. Arızanın giderilmesi için yetkisiz müdahalede bulunulmamalı. Elektrikli eşyalar ve elektrikli düğmeler kullanılmamalı, prize takılıp çıkarılmamalı. Çünkü en ufak bir kıvılcım olası bir patlamaya neden olabilir. Ortamda cep telefonu ve benzer eşyalar kullanılmamalı, ortamda bulunan diğer kişilerinde kullanması engellenmelidir. Sigara içilmemeli ve ateş yakılmamalı. Ekibin müdahalesinden sonra, kaçağa sebep olan cihaz varsa yetkili servisine kontrol ettirilmeli." 

CHA
<< Önceki Haber Doğalgaz kaçağı hissettiğinizde bunu mutlaka yapın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER