Doğa Koleji'nde kriz: Öğretmen maaşlarının yarısı ödendi

Ekonomik kriz özel okulları da vurdu. Çok sayıda şubesi olan okulların bazılarında öğretmen maaşları vaktinde ödenmiyor. İşten ayrılanlar kıdem tazminatı ve diğer haklarını alamıyor. Nakil alan ya da kriz sebebiyle kayıt sildiren velilerden ön ödeme yapanlara ücretleri iade edilmiyor. Son örnek Doğa Koleji.

SHABER3.COM

Doğa Koleji yine maaş krizi ile gündemde. Öğretmenlerin maaşlarının yarısı banka hesaplarına aktarıldı. 

Patronlardünyası'nın haberine göre öğretmenlere 11 Mart'ta gönderilen e-posta mesajında, “Bugün maaşların yarısı yatıralacak. Diğer yarısı da 10 gün sonra hesaplara geçilecektir.” bilgisi verildi.  

BAZI ŞUBELERDE BİLGİ DAHİ VERİLMEDİ

Gecikmeden duyduğu rahatsızlığı idareye ileten öğretmenlere başka okullarda da maaşların aksadığına dair örnekler verildiği kaydedildi. 

Bazı şubelerde ise maaşların yarım yatırılmasına ilişkin herhangi bir açıklama bile yapılmadı. Öğretmenler, yönetimin bu tavrına da tepki gösterdi. 

Öğretmenlerle yapılan sözleşmeye göre, maaşların her ayın 5 ilâ 10'uncu günleri arasında ödenmesi gerektiği belirtilerek, bu maddeye hiçbir zaman uyulmadığına dikkat çekiliyor.

2018 YILI KASIM AYINDA DA MAAŞ KRİZİ YAŞANMIŞTI 

Geçen yıl kasım ayında çok sayıda öğretmen Doğa Koleji'nde maaşlarını alamamaktan şikâyetçi olmuştu. 

İşten ayrılan öğretmenlerin alacaklarını alamaması, maaşların gecikmesi, kıdem tazminatlarının ödenmemesi, eğitim ödeneğinin ödenmemesi ve kayıt iptali yaptıran velilere paralarının iade edilmemesi gibi başlıklarda çok sayıda şikâyet sosyal medyada, şikâyetvar.com adresinde paylaşılmıştı.

HABER SOSYAL MEDYADA YAYILMIŞTI

Doğa Koleji'nin patronu Ömer Saçaklıoğlu, mahkeme kararı ile söz konusu haber ve yorumları karartmıştı.

Haberlerin hızla yayılması üzerine  yönetimi 2018 yılı aralık ayında birikmiş alacakları ödemişti. Ancak aradan iki ay geçmeden maaşlar yine aksamaya başladı. 

İddialar hakkında okul idaresi herhangi bir açıklama yapmadı.

MEKTEBİM OKULLARI'NIN PATRONU İFLAS ETTİ

Mektebim Okulları’nın kurucusu Ümit Kalko da 3 aylık geçici mühlet hakkına rağmen mali krizden çıkamamıştı. 

Bakırköy 2'nce Asliye Ticaret Mahkemesi, 11 Şubat 2019'da konkordatoya başvurmadan önce hacizlere maruz kalan Ümit Eğitim ve Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.'nin iflasına oy birliği ile karar vermişti. 

Özel Halkalı Bil Koleji’ni işleten Ceren Eğitim Kurumları da 2018 yılı ekim ayında "iflastan önceki son çıkış" diye nitelenen konkordato ilan etmişti. 
  
<< Önceki Haber Doğa Koleji'nde kriz: Öğretmen maaşlarının yarısı ödendi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER