Diyarbakır'da Tahir Elçi Vakfı kuruldu

2016 yılında, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin anısını yaşatacak Tahir Elçi Vakfı bugün açıldı.

SHABER3.COM

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve kızı Nazenin Elçi'nin kurucuları olduğu vakfın temel çalışma alanları insan hakları ve hukuk olacak. 

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'in haberine göre, vakfın kurucuları arasında çok sayıda hukukçu, gazeteci, insan hakları savunucusu, sanatçı ve yazar da bulunuyor.

Açılış sırasında bir konuşma yapan Türkan Elçi, vakfın kurulması amacıyla ilgili olarak yaşanan acının kine dönüşmemesi ve toplumun tamamını kucaklayan bir mecra olmasını hedeflediklerini açıkladı.

Elçi konuşmasında şunları söyledi:

“Kızımla beraber kurduğumuz bu aile vakfının topluma mal olabilmesi için, mücadelemizin güçlenebilmesi için vicdanlı, cesaret sahibi seslere ihtiyacımızın olduğunu duyurmak için yönetim kurulumuzla beraber düzenlediğimiz bu açılış gününde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Tahir’in aramızdan ayrılışımdan sonra Kürt, Türk, Alevi, Sünni ayrımı olmadan, kendini mazlum görenlerin gösterdiği teveccüh herkesin bir arada bulunma istediği ve bunalımdaki koca boşluk vakfımızın varlık sebeplerinden biridir.”
<< Önceki Haber Diyarbakır'da Tahir Elçi Vakfı kuruldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER