Diyarbakır'da polis eşliğinde 4 okula baskın

Kepenk kapatma eylemi sebebiyle hayatın adeta durduğu Diyarbakır'da, polis ekipleri eşliğinde eğitim kurumlarına baskın yapıldı.

Diyarbakır'da polis eşliğinde 4 okula baskın

8 kurumdan gelen ekipler, Diyarbakır’da 20 yıldır eğitim veren kurumlara gelerek imar planını, maaş bordrolarını sordu, yemekhane ve yangın söndürme ekipmanlarını kontrol etti. Diyarbakır'da kepenklerin kapalı olduğu bir günde okullara düzenlenen polis baskınına vatandaşlar tepki gösterdi.



Özel Nil İlköğretim Okulu, Dicle Koleji, Nil Anaokulu ve Leyla Hanım Kız Lisesi'ne yapılan baskına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Halk Sağlığı uzmanları, SGK müfettişleri, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Zabıta memurları, itfaiye ekipleri ve Milli Eğitim müfettişleri katıldı. 20 kişilik grup, okulları didik didik inceledi. Okulların son 1 yıl içinde devletin bütün kurumları tarafından defalarca denetimden geçtiği ancak herhangi bir eksiklik tespit edilemediği öğrenildi. Milli Eğitim müfettişleri ile Maliye, SGK ve İŞKUR denetmenlerinin bir kaç ay önce günlerce okulda inceleme yaptığı belirtildi. 

TABELA VE KORİDOR BOYLARI ÖLÇÜLDÜ

Türkiye'nin değişik illerinde başarılarıyla öne çıkan okullara yönelik baskınlar devam ediyor. Milli Eğitim'den SGK'ya kadar 8 farklı kurumun müfettişleri, Diyarbakır'da 20 yıldan beri faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarını bastı. Polis eşliğinde yapılan denetimde görevliler tarafından 'okulun imar planı var mı, çalışanların sigortası var mı, yangın söndürme ekipmanları tam mı, yemekhane temiz mi?' gibi sorular sorulurken, kapı genişliği ve kolonlar ölçüldü. Tabela ile koridor boylarının ölçmesi de dikkat çekti. 

Valilik tarafından alınan kararda okulların ruhsatsız açıldığı ve sigortasız işçi çalıştırdığı iddiası ile okulların incelemeye alındığı belirtildi. Diyarbakır'da kepenklerin kapalı olduğu bir günde okullara düzenlenen polis baskınına vatandaşlar tepki gösterdi. Polis baskınına maruz kalan okulların bugüne kadar binlerce Diyarbakırlı gence eğitim hizmeti verdiği, Türkiye çapında şampiyonlar yetiştirdiği kaydedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da polis eşliğinde 4 okula baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER