Diyarbakır YGS birincisi Dicle Fen Anadolu Lisesi'nden çıktı

Diyarbakır YGS birincisi Dicle Fen Anadolu Lisesi'nden çıktı

DİYARBAKIR (CİHAN)- Yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, Diyarbakır Özel Dicle Fen Anadolu Lisesi öğrencisi Salih Uygun, Türkiye 137'ncisi olurken tüm puan türlerindeyse Diyarbakır birincisi oldu. Hedefinin mühendislik olduğunu belirten Uygun, başarıya, öğretmenleri ve ailesiyle birlikte yürüdüğünü söyledi. Bu arada, Diyarbakır'da ilk kez tüm puan türlerinde aynı öğrenci birincilik derecesini elde etmiş oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) açıkladığı YGS sonuçlarına göre; Özel Dicle Fen Anadolu Lisesi ve FEM Dershaneleri öğrencisi Salih Uygun, YGS 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 olmak üzere tüm alanlarda Diyarbakır birincisi oldu. 25 yıla yakındır Diyarbakır'da özel eğitim alanında faaliyet gösteren Diyarbakır Nehir Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Dicle Fen Anadolu Lisesi büyük bir başarıya imza attı. Diyarbakır birincisi olan okulun öğrencisi Salih Uygun öğretmenleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Okul Müdürü Tuncay Şen, Diyarbakır'da geleneğin bozulmadığını ve 2011 yılından beri il birincisi çıkardıklarını dile getirdi.

Şen, "20 yıldan beri eğitim ve öğretim faaliyetleriyle Diyarbakır'a ve Türkiye'ye nitelikli insan kazandırmak gayretinde olan Özel Dicle Fen Anadolu Liseleri, alışılagelen Türkiye derecelerine bir yenisini daha ekledi. Değerli öğrencimiz ve aynı zamanda Fem Dershanesi'nin kursiyeri olan Salih Uygun, 2015 YGS'de tüm puan türlerinde Diyarbakır birincisi olmuştur. Şüphesiz bunda öğrencimizin azmi, disiplini, değerli ailesinin sıcak desteği ve okulumuzun özverili çalışmaları etkili olmuştur. Özel Dicle Fen Anadolu Koleji'nin başarıları sadece akademik alanda değil, sporda, sanatta ve edebiyatta göz doldurucu niteliktedir." şeklinde konuştu.

Diyarbakır birincisi olan Salih Uygun ise bu başarıya ulaştığı için mutlu olduğunu anlattı. Kendisine destek veren okul yönetimine ve ailesine teşekkür eden Uygun, hedefinin mühendislik fakültesini kazanmak olduğunu dile getirdi. Uygun, "Rehber öğretmenimiz bize destek oldular. Bizim eksiklerimizi takip ettiler. Sürekli yardımcı oldular. İnancımızı güçlendirdiler. Hep beraber yürüdük ve bu başarıyı elde ettik." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır YGS birincisi Dicle Fen Anadolu Lisesi'nden çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER