Diyarbakır Valiliği'nden Sur açıklaması


Diyarbakır Valiliği, 3 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesi ile ilgili açıklama yaptı. Valilik, hayatını kaybeden 12 yaşındaki kız çocuğunu örgüt mensuplarının vurduğunu belirtti.

Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır Sur ilçesinde sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Gazi caddesi, Cemal Yılmaz mahallelerinde) hendek kazma, barikat kurma, güvenlik güçlerine yönelik silahlı ve bombalı eylemler başta olmak üzere kamu düzenini bozan eylemleri gerçekleştiren BTÖ (Bölücü Terör Örgüt) mensuplarının faaliyetlerinin engellemeye yönelik 10 Ekim 2015 günü saat 05.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar Diyarbakır Valiliği'nce sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. İlan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında vatandaşın sokağa çıkmaması hususunda gerekli duyurular, Diyarbakır Valiliği'nin internet sitesinden, basın yayın organları üzerinden ve anonslarla orada yaşayan halkın duyabileceği bir şekilde devamlı olarak çağrılar yapılmıştır.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesi Hasırlı mahallesi Bahçe sokakta 12 Ekim 2015 günü sabahın erken saatlerinde BTÖ mensuplarınca güvenlik kuvvetlerine yönelik EYB ve uzun namlulu silahlar ile saldırı yapılmıştır. Saldırı esnasında saat 10.30 sıralarında bahse konu sokak üzerinde olan 2003 doğumlu (12 yaşında) bir çocuk yaralanmış ve 112 unsurları ile Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı çocuk hayatını kaybetmiştir. Gerekli otopsi işlemlerinden sonra ailesine teslim edilmiştir. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma devam etmektedir. Söz konusu sokağa çıkma yasağına vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır Valiliği'nden Sur açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER