Diyanet programında Ankara'da katledilenler için 'Fatiha'lı anma


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul'da düzenledikleri uluslararası programa katılanlarla birlikte Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler için Fatiha okudu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği '1. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin açılışında konuşan Mehmet Görmez, Ankara'daki patlamada vefat edenlerin acısını millet olarak yüreğimizde hissettiğimizi söyledi. Görmez, "Başkanlığımızın tarihinde çok önem verdiğimiz bu toplantıyı, milletimizin çok acı bir zamanında icra ediyoruz. Ankara'da hunharca katledilen insanlarımızın acısının yüreklerimizi yaktığı bugünlerde her birimizin, her birinizin varlığını onlara birer rahmet duası olarak gönderiyorum. Her bir misafirimizi onlara birer Fatiha okumaya davet ediyorum." diye konuştu. Görmez, bunun üzerine katılımcılarla birlikte Fatiha okudu.

Terör örgütlerini lanetleyen Görmez, "Milletimizin her bir ferdini bu büyük acıyı yaşayan kardeşlerimize ve onların yakınlarına sahip çıkmaya acı ve kederlerini yürekten paylaşmaya davet ediyorum. Gelin! Dili dini rengi ne olursa olsun terör şebekelerinin ve ruhlarını akıllarını ve bedenlerini bu şebekelere satmış katillerin emellerini boşa çıkaralım. Onların bu topraklara kin, öfke, nefret ve fitne ve fesat tohumları ekmelerine asla izin vermeyelim." ifadelerini kullandı.

anma-1907199.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Diyanet programında Ankara'da katledilenler için 'Fatiha'lı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER