DİTİB'in casusluk krizi bakın neye yol açtı

Almanya, imamların radikal İslamcılığa karşı Türkiye yerine Mısır’da El Ezher Üniversitesi’nde eğitilmesini istiyor.

SHABER3.COM

MISIR’da bir hafta temaslarda bulunan Almanya Meclisi Başkan Yardımcısı Johannes Singhammer, Mısır müftüsünün bu önerisini dikkate alacaklarını söyledi. Alman Die Welt Gazetesi’ne konuşan Singhammer şöyle dedi: 

“Kahire’de El Ezher Şeyhi Ahmed El Tayyip ile 90 dakika görüştük. Şeyh, radikal İslamcılığa karşı Almanya’daki imamların iki ay Mısır’da eğitilmesini önerdi. Teklifin hemen geçerli olduğunu söyledi. Özellikle de, DİTİB, son dönemdeki tavrı nedeniyle kamuoyundaki eleştiriler sonucu, Müslümanların en büyük temsilcisi olarak bizde önemini giderek kaybediyor. Büyük bir ihtimalle öneri perşembe günü ülkeyi ziyaret eden Başbakan Merkel’e de getirildi.”

TÜRKİYE’DEN YÖNETİLİYOR

Hükümet ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Singhammer, DİTİB’in Türkiye’den yönlendirilen, milliyetçi ve İslamcı görüşleriyle tanınan bir kuruluş olduğunu iddia etti. El Ezher Üniversitesi’nin Müslüman Kardeşler ve teröristleri yönetimden uzaklaştıran şimdiki yönetimle ortak çalıştığını savunan Singhammer, bundan Almanya’nın yararlanması gerektiğini söyledi.
<< Önceki Haber DİTİB'in casusluk krizi bakın neye yol açtı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER