Dink soruşturmasında flaş gelişme

Hrant Dink suikastında ihmali olduğu iddiasıyla Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in de aralarında bulunduğu 25 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandı. Dinç’in tutuklanması istendi. Başsavcı iddianameyi geri gönderdi.

Dink soruşturmasında flaş gelişme

Hrant Dink'in 17 Ocak 2007'de öldürülmesinde ihmalleri oldukları gerekçesiyle 25 kamu görevlisi hakkında 150 sayfalık iddianame hazırlandı. Ayrıca Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in de aralarında olduğu 9 şüpheli için de yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Ancak İstanbul Başsavcılığı iddianameyi geri gönderdi.

İddiaya göre iade işleminin perde arkasında soruşturmaya bakan savcı Gökalp Kökçü ve başsavcılık arasında uzun süredir devam eden 'fikir ayrılığı' var. Soruşturmada savcısı Kökçü’nün Engin Dinç’in ifadesini almak istediği süreçte Başsavcı Hadi Salihoğlu ve Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'nın da aralarında olduğu bazı bürokratların bunu engellemeye çalıştığı iddiası gündeme gelmişti. Başsavcılığın, soruşturmaya Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler gibi isimlerin girmemesini istediği öne sürülmüştü. Savcı Kökçü’nün, delilleri değerlendirip bu üst düzey isimleri dosyaya şüpheli olarak dahil edip haklarında tutuklama talep etmesi üzerine Başsavcılığın da dosya ‘eksik’ gerekçesiyle iddianameyi savcıya iade ettiği öne sürüldü.

25 KAMU GÖREVLİSİ ŞÜPHELİ

İddianamede, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer, İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de aralarında bulunduğu 25 şüphelinin ‘örgüt kurmak, kasten adam öldürme ve görevi kötüye kullanmak’ gibi suçlardan cezalandırılması istendi.

MİLLET GAZETESİ

<< Önceki Haber Dink soruşturmasında flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER