Dink soruşturmasında emniyet mensuplarına tutuklama talebi


Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişinin tutuklanması istendi. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan 4 kişinin de bu kez farklı suçlama ile tutuklanmaları talep edildi. Cinayet döneminde İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olan Ahmet İlhan Güler ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Dink soruşturmasında eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür yardımcıları Bülent Demirel ve Osman Gülbel, eski C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Teknik Şube Müdürü Yunus Yazar, polis memurları Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Yılmaz Angın, Faruk Sarı, Osman Gülbel, Mehmet Ayhan ve Onur Karakaya gözaltına alındı. Emniyeteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ahmet İlhan Güler'in ise kendisinin savcılığa teslim olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında daha önce 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, cinayet döneminde Trabzon istihbaratında amir olan Ercan Demir ile polis memurları Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit de cezaevinden adliyeye getirildi.

Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadeleri alınmadan dosya üzerinden tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edilen şüphelilerden daha önce tutuklanan 4 kişinin bu kez 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan da tutuklanmaları talep edildi.

Gözaltına alınan ve emniyette sorguları yapılan 5 ismin ise 'tasarlayarak adam öldürmeye yardım' ve 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından tutuklanmaları istendi. Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Dink soruşturmasında emniyet mensuplarına tutuklama talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER