Dink davası'nda gazeteci Ercan Gün'e tahliye

Dink cinayeti davasında tutuklu bulunan gazeteci Ercan Gün ve eski yüzbaşı Muharrem Demirkale'nin tahliyesine karar verildi. Ancak Gün ve Demirkale başka davalardan da tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamayacak.

SHABER3.COM

25 Ağustos 2016 tarihinde Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklanan Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün için tahliye kararı çıktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu bulunan 4 sanıktan, dönemin jandarma istihbarat görevlisi yüzbaşı Muharrem Demirkale ve gazeteci Ercan Gün tahliye edildi. Başka suçlardan tutulu bulundukları için serbest kalamayacak olan iki sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

‘BYLOCK’ İDDİASIYLA DA TUTUKLU

Gazeteci Ercan Gün, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında 25 Ağustos 2016 yılında tutuklanmıştı.  Sulh Ceza Hakimliğinin tutuklama gerekçesinde “Ercan Gün’ün olay tarihinde cinayetin faili olarak yakalanan Ogün Samast’ın görüntülerini cinayetle askeri ilişkilendirmeye yönelik algı oluşturulacak şekilde yayınladığı” öne sürülmüştü.

Gazeteci Ercan Gün, ‘Bylock kullandığı’ iddiasıyla bir başka dava kapsamında da tutuklu bulunduğu için özgürlüğüne kavuşamayacak.
<< Önceki Haber Dink davası'nda gazeteci Ercan Gün'e tahliye Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER