Barış mesajı yolladılar

Efendimiz (S.A.S)'in Hudeybiye Sulhu'nu imzaladığı bölgede inşa edilen Hudeybiye Camii'ni ziyaret edip barış mesajı verdiler.

Barış mesajı yolladılar

Hazreti Peygamber'in Hudeybiye Sulhu'nu imzaladığı bölgede inşa edilen Hudeybiye Camii'ni ziyaret eden Muşlu hacı adayları, barış anlaşmalarının her zaman için fayda sağlayacağını dile getirdi.

Hac farizalarını ifa için Mekke'ye gelen hacı adayları, kutsal beldedeki tarihi mekanlara da ziyarette bulunuyor. Burada rehberlerden bilgi alan adaylar, yaşanan tarihi hadiseleri yerinde görme imkanı buluyor. 

Grup rehberi Abdurrahman Seyyid, Hudeybiye Sulhu'nun Müslümanlarla müşrikler arasında yapıldığını anlatarak, "Anlaşmayı Hazreti Ali yazdı. Ancak müşrikler, anlaşmanın başındaki Bismillahirrahmanirrahim'e de, sonunda Muhammed Resulullah'a da karşı çıktılar. Hazreti Peygamber de onları sildirdi. Hudeybiye'den sonra Müslümanlar kat kat çoğalmaya başladı. Barış olduktan sonra hangi devlet olursa olsun kâr görür. Şu anda da Türkiye'de bir barış anlaşması var. Bir barış süreci var. Mekke-i Mükerreme'de dua ediyoruz. O barış sürecinin gerçekleşmesini ve devamını diliyoruz." diye konuştu. 

Cihan
<< Önceki Haber Barış mesajı yolladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER